Την αποφυλάκιση της για μία ακόμα φορά αναμένεται να ζητήσει την προσεχή Δευτέρα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου η 20χρονη Βρετανίδα που χαρακτηρίστηκε- ακόμα και από τα ΜΜΕ της χώρας της- ως σύγχρονη «Μήδεια» όταν τον περασμένο Ιούλιο ενώ έκανε διακοπές στα Μάλια φέρεται να έπνιξε το νεογέννητο αγοράκι της.

Σήμερα η 20χρονη είναι έγκλειστη στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Αρχικώς είχε μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές Νεαπόλεως. Το δικαστικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφανθεί τόσο για την παραπομπή της σε δίκη όσο και για την συνέχιση της κράτησης της.

Η νεαρή κοπέλα, που είναι μητέρα δύο παιδιών, αρνείται ότι έπνιξε το βρέφος και υποστηρίζει ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό. Ισχυρίζεται ότι η ίδια προσπάθησε να το ζεστάνει, τυλίγοντας το σε σεντόνια. Η Βρετανίδα προφυλακίστηκε στις 24 Ιουλίου. Νωρίτερα στο άκουσμα της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα, είχε καταρρεύσει.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της 20χρονης είχε ταχθεί ο πατέρας της που ταξίδεψε στο Ηράκλειο για να της συμπαρασταθεί. Μάλιστα την είχε περιγράψει ως μία καλή και στοργική μητέρα με βάση την συμπεριφορά που επιδείκνυε στα άλλα δύο παιδιά της, με τα οποία έμενε στο πατρικό της σπίτι, στο νότιο Λονδίνο.

Στην Κρήτη η 20χρονη είχε έρθει με τη μεγαλύτερη αδερφή της και μία φίλη τους για διακοπές.

Οι τρεις Βρετανίδες είχαν βγει για ποτό και διασκέδαση σε κάποιο μπαράκι των Μαλίων. Ήταν ξημερώματα όταν η 20χρονη επέστρεψε μόνη της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, προφασιζόμενη κάποια αδιαθεσία, πονοκέφαλο. Μισή ώρα μετά στο ξενοδοχείο επέστρεψαν η αδερφή και η φίλη της, οι οποίες μπαίνοντας είδαν στο πάτωμα, στο μπάνιο και στο κρεβάτι αίματα.

Πάνω στο κρεβάτι της υπήρχε ένας σάκος επίσης ματωμένος, ενώ δίπλα του στο κρεβάτι καθόταν η νεαρή Αγγλίδα που τους είπε μόλις τη ρώτησαν τι συμβαίνει, πως γέννησε ένα νεκρό μωρό.