Του Θάνου Περβολαράκη

Κάηκε ζωντανή μια 86χρονη στην Κριτσά Λασιθίου

Κόλαση φωτιάς τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο κέντρο του Ηρακλείου. Τρεις επιχειρήσεις στην κεντρική αγορά της πόλης επί της οδού 1866 υπέστησαν μεγάλες ζημιές εξαιτίας πυρκαγιάς , τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τρία πυροσβεστικά οχήματα με δυσκολία παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν και έφτασαν στο σημείο άμεσα, μπόρεσαν να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις (δυο εμπορικές, μία ταβέρνα) που καίγονταν.

Αξιωματικοί της Π.Υ απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο της εμπρηστικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για βραχυκύκλωμα ή για αντικείμενο που καιγόταν από νωρίς με αποτέλεσμα να επεκταθούν οι φλόγες.

Τα δύο καταστήματα που βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Πρόκειται για την επιχείρηση που πουλάει τσάντες, ομπρέλες κοκ και μία δεύτερη επιχείρηση με είδη δώρων.

Μικρότερου μεγέθους ζημιές υπέστη η ταβέρνα του Γ. Περυσινάκη.

Οι επιχειρηματίες που είδαν τα καταστήματά τους να παραδίδονται στις φλόγες δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους είχε βρει. Οι δύο πρώτοι προσπαθούσαν να σώσουν ότι μπορούσαν από το εμπόρευμα που είχε καταστραφεί.

Σύμφωνα με την Π.Υ «το κέντρο της πυροσβεστικής ενημερώθηκε στις 6.40 το πρωί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή οχήματα με πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς».

Σύμφωνα με αξιωματικό της υπηρεσίας, η πρόσβαση στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ενώ υπήρχε ο κίνδυνος οι φλόγες να επεκταθούν και σε άλλα καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού 1866.

Οι πυροσβέστες παρέμειναν γιʼ αρκετές ώρες μετά στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης, ενώ πρόλαβαν και απομάκρυναν δύο φιάλες υγραερίου που βρίσκονταν στο εσωτερικό της ταβέρνας, πριν εκραγούν