Σήμερα στις 11 το πρωί απολογούνται ενώπιον των ανακριτικών Αρχών του Ηρακλείου οι τρεις νεαροί από τα Χανιά που σύμφωνα με την Αστυνομία αποτελούν μέλη της σπείρας των διαρρηκτών που τους τελευταίους μήνες είχε σκορπίσει τον τρόμο και τον πανικό σε δεκάδες χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 19, 24 και 25 ετών αντίστοιχα, αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν αστυνομικοί βρήκαν κάποια κλοπιμαία που ήδη έχουν αναγνωριστεί από τους παθόντες.

Οι αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 45 περιπτώσεις διαρρήξεων σε χωριά του δήμου Καστελίου, καθώς επίσης στις Αρχάνες, στους Κουνάβους, στον Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, στο Βενεράτο και στις Αγίες Παρασκιές.

Οι διωκτικές Αρχές έφθασαν …ασθμαίνοντας στην σύλληψη των τριών διαρρηκτών μετά την πολύωρη καταδίωξη που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στην περιοχή από Σκαλάνι μέχρι Καστέλι. Σύμφωνα με την αστυνομία, διαρκούσης της καταδίωξης, οι συλληφθέντες ενεπλάκησαν σε εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων και απόπειρας κλοπών. Οι δράστες κινούνταν με αστραπιαίες κινήσεις από το ένα χωριό στο άλλο, με τα περιπολικά και τα συμβατικά οχήματα της Αστυνομίας να προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν. Τελικώς ακινητοποιήθηκαν στην εθνική οδό, στο ύψος του Ρεθύμνου, ενώ επέστρεφαν στα Χανιά.

Οι δύο μεγαλύτεροι έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ ο «Βενιαμίν» της παρέας έχει λευκό ποινικό μητρώο και ισχυρίζεται ότι είχαν έρθει στο Ηράκλειο για βόλτα. Να σημειωθεί ότι η πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε μπροστά το καταζητούμενο όχημα ήταν «πειραγμένη» σε σχέση με τον αριθμό κυκλοφορίας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Μεταξύ των περιπτώσεων που έχουν εξιχνιαστεί, είναι και η κλοπή στην οικία δικαστικού, σε χωριό του Ηρακλείου.

Ωστόσο υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις που παραμένουν ακόμα ανεξιχνίαστες και στη φάση αυτή δεν υπάρχουν στοιχεία που να τις συνδέουν με τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν μαρτυρίες ότι οι διαρρήκτες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ένα επιβατηγό, μάρκας Honda, λευκού χρώματος, ή ένα Peugeot, χρώματος μπορντό.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Φώτης Γεωργόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην σπείρα ενέχονται και άλλα μέλη, τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης.

Αξιωματικός της Ασφάλειας Ηρακλείου ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες σίγουρα ενέχονται σε μεγάλο βαθμό στις διαρρήξεις που είχαν αναστατώσει το νομό Ηρακλείου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες σπείρες, ανεξάρτητες από την συγκεκριμένη ή παρακλάδι αυτής.