Στην Καλαμάτα άρχισε (θα ολοκληρωθεί 30/12) το 27ο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ» με τη συμμετοχή της προεθνικής ομάδας Παίδων. Συνδιοργανωτές Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, Αθλητικός Φορέας Δήμου Καλαμάτας, Ε.Ο.Κ., Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.. Να θυμίσουμε ότι από την Κρήτη συμμετέχουν οι αθλητές: Σκαραντωνάκης Χαράλαμπος (Κύδων)

Ζαμπετάκης Λευτέρης (ΑΓΟΡ)

Καρακωνσταντάκης Κυριάκος (ΟΦΗ) και Μπρους Βαν Ντε Βιλτ (Ιεράπετρα0. Στόχος του καμπ στην Καλαμάτα είναι γίνει μια πρώτη καταγραφή από τους ομοσπονδιακούς προπονητές της ΕΟΚ (υπό την γενική εποπτεία του Κώστα Πολίτη) του έμψυχου υλικού που υπάρχει στην Ελλάδα και που έχει τις προδιαγραφές, σε ότι αφορά τον σωματότυπο, που έχουν τεθεί από την ομοσπονδία και να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να δείξουν και τις άλλες πτυχές (εκτός από το σωματότυπο) του ταλέντου τους. Τους αθλητές της Κρήτης θα συνοδέψουν στην Καλαμάτα ο Νίκος Σειραγάκης και ο υπεύθυνος δημοσιών σχέσεων της ΕΚΑΣΚ και έφορος της ομάδας της Μικτής Κρήτης Στάυρος Λυριντζάκης. Όσον αφορά τους αγώνες προετοιμασίας της Μικτής Κρήτης της ΕΚΑΣΚ με την αντίστοιχη ομάδα της Ένωσης Αττικής (ΕΣΚΑ) που είχαν προγραμματιστεί για 3 και 4 Ιανουαρίου, η ΕΟΚ με έγγραφο της αναφέρει ότι θα γίνουν σε άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος στην Κρήτη για τα αγόρια Μιχάλης Κανάκης και ο Περιφερειακός Προπονητής Κρήτης Νίκος Σειραγάκης αποφάσισαν τις ημερομηνίες αυτές να γίνει στο Ηράκλειο μια mini – προετοιμασία της Μικτής Κρήτης ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων της στο final – six των Ενώσεων τον Μάιο. Συγκεκριμένα οι προπονήσεις θα γίνουν: 2-1-08 Παρασκευή : 2:30μμ – 4μμ Λίντο

3-1-08 Σάββατο : 9:30μμ – 11πμ και 5μμ – 7μμ Λίντο και

4-1-08 Κυριακή : 9:30μμ – 11:30πμ Λίντο. Τελικά η ΕΟΚ αποφάσισε το καμπ των κοριτσιών να γίνει 3-6 Ιανουαρίου στην Κρέστενα και οι αποστολές θα διαμένουν στην Αρχαία Ολυμπία. Από την Κρήτη θα πάρουν μέρος: Ε. Ζαχαράκη (Αρκάδι), Β. Καζάκου (ΟΑΧ) γεννηθείσες το 1993 και από το 1994 Ε. Ακρίβου (ΟΑΧ), Ε. Ξανθάκη (Ηρόδοτος) Ε. Παπαδάκη (Ηράκλειο). Την αποστολή θα συνοδεύει ο Περιφερειακός Προπονητής Κρήτης Μιχάλης Δασκαλάκης.