Ένα έγχρωμο πολυσέλιδο φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "18 Φωτογράφοι-Διεθνείς εκθέτες" εξέδωσε η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης.

Στο λεύκωμα αυτό παρουσιάζεται αντιπροσωπευτική δουλειά 18 μελών της ΕΦΕ με διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς καλλιτεχνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Είναι μια έκδοση με ιδιαίτερη αξία και ειδικό βάρος αφού οι 150 φωτογραφίες που περιέχει είναι μια επιλογή και καταστάλαγμα περίπου 40 χρόνων δουλειάς των 18 φωτογράφων στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Τα άτομα αυτά εκπροσωπούν και κάνουν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο όχι μόνο την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία αλλά την Κρήτη και την Ελλάδα. Με την αξιοθαύμαστη και πολυβραβευμένη δουλειά τους αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το λεύκωμα διατίθεται από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία του Ηρακλείου.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

H Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 στο Ηράκλειο. Η αγάπη για τη φωτογραφική τέχνη ώθησε μία ομάδα ανθρώπων να θέσει στόχο της την περαιτέρω διάδοση της τέχνης αυτής και τη μύηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στα μυστικά της . Στις αρχές της ίδρυσής της η Ε.Φ.Ε πραγματοποιούσε τις συγκεντρώσεις της , στους ιδιωτικούς χώρους των μελών της ώσπου βρέθηκε και νοικιάστηκε ο κατάλληλος χώρος για μόνιμη στέγαση. Ο χώρος, αυτός αν και δεν παραμένει ο ίδιος, ίδιος παραμένει ο στόχος της Εταιρείας. Η Ε.Φ.Ε έχει φιλοξενήσει στους κόλπους της εκατοντάδες ανθρώπους που έδωσαν αλλά και πήραν πολλά από τη φωτογραφία.

Τα μέλη της Ε.Φ.Ε είναι άνθρωποι που αν και ασχολούνται με διαφορετικά επαγγέλματα, μοιράζονται όλοι την ίδια αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία και διακρίνονται για το ερασιτεχνικό τους πάθος. Η Ε.Φ.Ε έχει διαρκή συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιούνται σε τοπικό σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Οι συχνές βραβεύσεις των μελών της στις παραπάνω εκθέσεις αποτελούν απόδειξη της σταθερής προσπάθειας και της σωστής εργασίας που γίνονται στην Ε.Φ.Ε. Έτσι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή του έργου ενός μέλους της Ε.Φ.Ε. μεταξύ 4.000 και 5.000 φωτογραφιών που κρίνονται σε διαγωνισμό διεθνούς επιπέδου και η τελική βράβευση του.