Η κρητική μουσική ταξιδεύει εκτός συνόρων, όπου χιλιάδες άνθρωποι αδημονούν να ακούσουν τον ήχο της λύρας και να χορέψουν στους ρυθμούς των κρητικών κομματιών.
Απόδειξη είναι η συμμετοχή του Ψαραντώνη στο μεγάλο αυστραλιανό μουσικό φεστιβάλ, «All Tomorrow's Parties» που πραγματοποιείται τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο Κρητικός καλλιτέχνης είναι προσκεκλημένος του- ιδιαίτερα αγαπητού στο ελληνικό κοινό εδώ και χρόνια- Αυστραλού τραγουδοποιού, Nick Cave, ο οποίος διοργανώνει το φεστιβάλ. Ο N. Cave έχει δηλώσει θαυμαστής του Ψαραντώνη ενώ είναι γνωστό πως λατρεύει τη χώρα μας, τα ρεμπέτικα και την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Η συνεργασία του Ψαραντώνη με τον Αυστραλό τραγουδοποιό κρατάει εδώ και χρόνια ενώ έχουν εμφανιστεί ξανά μαζί σε διεθνή φεστιβάλ σε διάφορα μέρη του κόσμου. Όπως τονίζει ο Ψαραντώνης, η κρητική μουσική έχει φανατικό κοινό και εκτός των ορίων της χώρας μας, κάτι που διαπιστώνει κάθε φορά που συμμετέχει σε κάποιο φεστιβάλ. Χαρακτηριστικά είναι τα θερμά λόγια με τα οποία μιλάνε, μετά από κάθε εμφάνιση του Ψαραντώνη, τόσο οι θεατές, όσο οι παρουσιαστές των εκδηλώσεων αλλά και οι μουσικοί από όλο τον κόσμο. Εξάλλου, ο Κρητικός καλλιτέχνης αποσπά και τα περισσότερα χειροκροτήματα αφού με τη λύρα του καταφέρνει να ξεσηκώσει το κοινό. Ο ίδιος αναφέρει πως η προσπάθεια που κάνουν οι καλλιτέχνες της Ελλάδας πολλές φορές αναγνωρίζεται περισσότερο στο εξωτερικό απ΄ ο,τι στην ίδια μας τη χώρα.

Στο Ηράκλειο
Πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία, ο κόσμος του Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Ψαραντώνη σήμερα. Ο Ψαραντώνης με το συγκρότημά του δίνουν συναυλία στις 11 το βράδυ στη μουσική σκηνή Μύλος. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Studio 19 101.9 fm. Δεξιοτέχνης λυράρης, ανήσυχος καλλιτέχνης, πρωτοπόρος της παράδοσης ο Ψαραντώνης, αγκαλιάζει και πάλι την "αρχόντισσα λύρα" σ' ένα ατέλειωτο ταξίδι στα μονοπάτια της κρητικής μουσικής. Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Τηλέφωνο για κρατήσεις 2810 343149.