Επί ποδός βρίσκεται όλη η δύναμη της Τροχαίας αλλά και αστυνομικοί τμημάτων της υπαίθρου προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες αυτών των ημερών. Η Α.Δ Ηρακλείου προειδοποιεί τους οδηγούς μηχανών και αυτοκινήτων ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η Τροχαία ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Για μία αναίμακτη έξοδο στους δρόμους της Κρήτης θα βρίσκονται επίσης σε 24ωρη βάση άνδρες της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και αστυνομικοί των τμημάτων της υπαίθρου.

Η Τροχαία, εφιστά την προσοχή των οδηγών στις διατάξεις που αφορούν, στην οδήγηση σε κατάσταση μέθης, την υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα, την είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής, την παραβίαση προτεραιότητας και φωτεινού σηματοδότη, τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικού καθίσματος, τη χρήση κράνους, τη διασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων, το ωράριο εργασίας οδηγών τα ελαστικά και το υπέρβαρο των φορτηγών για μεγάλα οχήματα.Επικίνδυνα σημεία στο δρόμοΣτο εθνικό δίκτυο στα σημεία που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα και παρατηρείται το μεγαλύτερο πλήθος των τροχαίων ατυχημάτων θα πρέπει οι οδηγοί να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν αποφασίζουν να ταξιδέψουν εκτός πόλεως. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής, Εθνική Οδός Χανίων - Σητείας, 104ο-107ο χιλ. (Σίσες έως χωματερή Φόδελε), προσοχή στις επικίνδυνες συνεχόμενες στροφές και στο ολισθηρό οδόστρωμα, στο 111ο-112ο χιλ. (Δ/νση Φόδελε έως πρατήριο υγρών καυσίμων), προσοχή στη διασταύρωση οχημάτων σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στο 117ο-124ο χιλ. (Διακλάδωση Λυγαριάς έως Παλαιόκαστρο) προσοχή στις επικίνδυνες συνεχόμενες στροφές, στο 141ο-143ο χιλ. (Δ/νση Πρασσάς έως ύψος ΚΤΕΟ) προσοχή στην επικίνδυνη στροφή και στα έργα, στο 166ο-169ο χιλ. (Δ/νση Μοχού έως Ξενοδοχείο «Αρνμονία» στα Μάλια), προσοχή στις παρόδους της Εθνικής οδού, στη διέλευση πεζών, στο 173ο-174ο χιλ. (Αρχαιότητες Μαλίων) προσοχή στις παρόδους Εθνικής οδού λόγω στενότητας του οδοστρώματος. Στη Β' Εθνική Οδό Ηρακλείου-Φαιστού-Αγίας Γαλήνης, από Εσταυρωμένο στα φανάρια του ΠΑΓΝΗ έως οικισμό Σίβα, από τη διασταύρωση Αμπελούζου έως την είσοδο των Καπαριανών και από τις Μοίρες έως το Τυμπάκι. Στη Γ' Εθνική Οδό Ηρακλείου-Βιάννου, οι οδηγοί πρέπει να εφιστούν την προσοχή τους από τη ΒΙΠΕ Ηρακλείου έως τη διασταύρωση Πεζών-Πύργου-Βιάννου. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι το όριο ταχύτητας καθορίζεται με τις υφιστάμενες πινακίδες σήμανσης, ενώ καθημερινά θα λειτουργεί όλο το 24ωρο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που φέρει το φωτογραφικό RADAR για βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και ταχύτητας, ενώ όλα τα συνεργεία θα είναι εφοδιασμένα με συσκευές μέτρησης οινοπνεύματος.