Κατανυκτικό το κλίμα στη Βηθλεέμ όπου χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Τις ευχές του για τα Χριστούγεννα έστειλε από τη Χαβάη όπου κάνει διακοπές, ο Μπαράκ Ομπάμα στους στρατευμένους που περνούν τις γιορτές μακριά από την οικογένεια τους.

Στο Βατικανό, ο Πάπας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πιστούς σε 64 γλώσσες την ώρα που οι Αυστραλοί έχουν κατακλύσει τις παραλίες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Πλήθη τουριστών και Παλαιστίνιοι χριστιανοί γιόρτασαν την Γέννηση του Θεανθρώπου στην γενέτειρά του τη Βηθλεέμ. Στον Ναό της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται κοντά στο Ναό της Γέννησης, ο νέος Λατίνος Πατριάρχης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία του μεσονυκτίου παρόντος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπας και πιστών που πριν εκκλησιαστούν, χρειάστηκε να περάσουν ελέγχους ασφαλείας.

Εβδομήντα χιλιόμετρα μακριά, στην εύφλεκτη Γάζα οι 400 χριστιανοί κάτοικοι ματαίωσαν την λειτουργία του μεσονυκτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Ισραηλινό αποκλεισμό, όμως η πρωινή λειτουργία πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στην ιστορική πόλη της Ναζαρέτ στο Βόρειο Ισραήλ την οποία επέλεξαν πολλοί χριστιανοί τουρίστες και ντόπιοι.

Ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα σε 64 γλώσσες ο Πάπας Βενέδικτος 16ος χαιρέτησε τους πιστούς που παρά το κρύο συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Στο μήνυμά του "για την πόλη και τον κόσμο" ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, στα βάσανα των λαών της Αφρικής με ιδιαίτερη αναφορά στην Ζιμπάμπουε και στην οικονομική κρίση. Στην κατανυκτική λειτουργία του μεσονυκτίου μίλησε για την εκμετάλλευση των παιδιών.

"Ας σκεφτούμε τα παιδιά του δρόμου που δεν έχουν την ευλογία ενός σπιτιού και μιας οικογένειας, τα παιδιά που ως στρατιώτες είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όργανα βίας αντί για άγγελοι της συμφιλίωσης και της ειρήνης.", τόνισε.

Στη Σόφια οι καμπάνες στην Μητρόπολη του Αλεξάνδρου Νιέφσκι σήμαναν την Γέννηση του Θεανθρώπου και το τέλος της 40ήμερης νηστείας. Η Βουλγαρική ορθόδοξη εκκλησία ακολουθεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο ήδη από το 1968.

Στο Πακιστάν, οι χριστιανικές κοινότητες γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με λαμπρότητα. Οι εκκλησίες και τα σπίτια λούστηκαν στο φως. Οι πιστοί παρακολούθησαν τις λειτουργίες στις Καθολικές και Προτεσταντικές εκκλησίες.

Στο Βερολίνο, περίπου 30 Γερμανοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Οράνκε φορώντας μόνο το σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, την στιγμή που το θερμόμετρο έδειχνε έναν βαθμό Κελσίου πάνω από το μηδέν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα που περνά τις διακοπές των εορτών με την οικογένειά του σε ένα παραλιακό σπίτι στη Χαβάη έπαιξε γκολφ με έναν σύμβουλό του και δυο γείτονες του από το Σικάγο.