Περίπου 2500 επισκέπτες υποδέχτηκε χθες για μερικές ώρες το Ηράκλειο, στο πλαίσιο κρουαζιέρας που πραγματοποιείται για την περίοδο των γιορτών.

Οι επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί και Ιταλοί, έφτασαν χθες στις 7.00 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ παρέμειναν στην πόλη μέχρι και τις 2.00 το μεσημέρι.

Σχεδόν 500 από αυτούς, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ο οποίος μετά από αίτημα των ταξιδιωτικών πρακτόρων, άνοιξε για δύο ώρες νωρίς το πρωί προκειμένου να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

“Κανονικά η 26η Δεκεμβρίου αποτελεί αργία, ωστόσο δεν θεωρήσαμε σωστό από τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι επιθυμούν να γνωρίσουν την Κνωσό, να τους στερήσουμε αυτό το δικαίωμα” τόνισε ο αρχιφύλακας του αρχαιολογικού χώρου κ. Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος έδωσε εντολή για άνοιγμα της Κνωσού από τις 8.00 το πρωί, έως και τις 9.30.

“Δεν υπήρχαν δυνατότητες για πρόσθετη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου, δεδομένης της αργίας” διευκρίνισε ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως ο χρόνος ήταν αρκετός προκειμένου όσοι από τους εκδρομείς το επιθυμούσαν να επισκεφθούν το χώρο.

Τον κ. Παπαδάκη, ευχαρίστησε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για την κρουαζιέρα από το Ηράκλειο κ. Νίκος Βυνιχάκης.

“Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ρύθμιση που έγινε κι εξυπηρετήθηκαν άψογα οι επισκέπτες στην πόλη και τον αρχαιολογικό χώρο” ανέφερε ο κ. Βυνιχάκης, τονίζοντας: “Όλα λειτούργησαν άψογα κι όσοι από τους επισκέπτες βρέθηκαν στην Κνωσό στο προγραμματισμένο διάστημα, για το οποίο και είχαν ενημερωθεί, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο”.

Οι επισκέπτες της κρουαζιέρας που δεν επιθυμούσαν να επισκεφθούν την Κνωσό, επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης για μερικές ώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς αγόρασαν αναμνηστικά.

Το κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε τους εκδρομείς στο λιμάνι του Ηρακλείου, αναχώρησε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι με κατεύθυνση για Ιταλία.