Εβδομάδα μεταγραφικών εξελίξεων είναι αυτή που άρχισε για το “Ηράκλειο” το οποίο οφείλει σιγά σιγά να γεμίσει το ρόστερ του με Ελληνες καταρχήν και ξένους παίκτες στη συνέχεια.

Μετά τον Μάριο Μπατή που βρίσκεται μια ανάσα από το “Ηράκλειο” στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Νίκος Πέττας.

Ο νεαρός γκαρντ που προέρχεται από τον Ολυμπιακό και πέρυσι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας καλύπτεται από την πρόταση του “Ηράκλειο” και θα “κλείσει” εκτός απροόπτου εντός των ημερών.

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον Γιώργο Μακράκη και από το μέτωπο των εσωτερικών υποθέσεων. Ο Ρόμαν Χόρβατ δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει στην ομάδα και αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στην προετοιμασία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μπάτσικ που περιμένει το “πράσινο φως” από τη διοίκηση για να έρθει στο Ηράκλειο.

Μέχρι αύριο θα δώσει εξάλλου την απάντησή του ο Ασημακόπουλος, ενώ ο Μακρής μαζί με τον Σιούτη oδεύουν προς το Περιστέρι. Eξάλλου, ο Αρτέμης Κούβαρης υπέγραψε χθες στο Παναθηναϊκό για 2+2 χρόνια.

Με σχεδόν δεδομένη πια την παραμονή του Χόρβατ, αλλά και την αρνητική κατάληξη με τον Σιούτη, σίγουρη θεωρείται η απόκτηση ξένου πλέι μέικερ ενώ ο δεύτερος ξένος θα είναι ψηλός. Ο κ. Μακράκης εξετάζει τις περιπτώσεις πολλών παικτών με αυτές του Καναδού Τόμας και του Αμερικανού Μπλάκσιερ να χάνουν έδαφος επειδή οι συγκεκριμένοι αγωνίζονται περισσότερο στις θέσεις 2-3. Πάντως οι θέσεις των ξένων είναι οι τελευταίες που θα κλείσουν όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο.