Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε χθες η Ελληνική Παραολυμπιακή αποστολή που μετείχε στους Αγώνες του Πεκίνου.

Τον πρώτο πολίτη της χώρας συνάντησαν οι 130 αθλητές-τριες και συνοδοί που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΕ Σπύρο Σταυριανόπουλο. Μεταξύ των αθλητών που τιμήθηκαν ήταν φυσικά ο Γιώργος Καπελλάκης που κατέκτησε 4 μετάλλια στην κολύμβηση και ο Γιάννης Καλαϊτζάκης που αγωνίστηκε στην ποδηλασία.

Ο κ. Παπούλιας στην προσέλευση του χαιρέτησε έναν - έναν τους αθλητές, προπονητές και συνοδούς της ελληνικής ομάδας. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: “Εκ μέρους του ελληνικού λαού σας ευχαριστώ για όλα όσα προσφέρατε όχι μόνο στον αθλητισμό και στην Ολυμπιακή Ιδέα, αλλά- πολύ περισσότερο - για όσα προσφέρετε καθημερινά στον τόπο μας, στην κοινωνία και στην Πολιτεία. Ο καθένας σας συμβολίζει μια αλήθεια, που συγκλονίζει με το πολυσήμαντο ηθικό, κοινωνικό και βαθιά ανθρώπινο περιεχόμενό της. Θέλω να συγχαρώ και όλους τους συντελεστές των επιτυχιών σας, τους γονείς σας, τους προπονητές και όλους εκείνους που με πίστη σε εσάς και συστηματική δουλειά, συνέβαλαν στην επιτυχία σας.

Παρακολούθησα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, και σας ομολογώ ότι ήταν μια συγκλονιστική, ξεχωριστή εμπειρία. Μπροστά μου αποκαλύφθηκε η ανθρώπινη θέληση σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή με ιδιαίτερη σημασία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε στην πράξη το καθολικό αίτημα για σεβασμό στην αξία του ανθρώπινου προσώπου, για κατοχύρωση της συμμετοχής όλων στην απόλαυση των αγαθών της κοινωνικής συνύπαρξης. Τόσο η κοινωνία όσο και η πολιτεία επιβάλλεται να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σας, γιατί η αρχή της αλληλεγγύης είναι και η σημαντικότερη αξία της κοινωνίας μας.Συμμερίζομαι τις αγωνίες σας, κατανοώ τα αιτήματά σας. Να είστε σίγουροι πως κερδίσατε επάξια τον θαυμασμό μας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα κατέλαβε την 20η θέση με συνολικά 24 μετάλλια (αριθμός ρεκόρ για Ελληνική ομάδα), 5 χρυσά, 9 ασημένια και 10 χάλκινα

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Σταυριανόπουλος τόνισε: “Οι κατακτήσεις της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδος αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία όχι μόνο γιατί πραγματοποιήθηκαν σε μια αξιόλογη αθλητική διοργάνωση που έφερε όλα τα δομικά χαρακτηριστικά των επιτυχημένων αγώνων στην Αθήνα 2004, αλλά κυρίως γιατί το αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλότατο, αφού πραγματοποιήθηκαν 280 Παγκόσμια και 340 Παραολυμπιακά ρεκόρ. Αυτό αναδεικνύει και τη γενικότερη ανάπτυξη του Διεθνούς Παραολυμπιακού Αθλητισμού και συγχρόνως την ευθύνη όλων των παραγόντων του αθλητισμού στη χώρα μας για την ανάγκη σοβαρής επαγρύπνησης και συμμετοχής μας στην ανοδική πορεία που καταγράφει ο Διεθνής Παραολυμπιακός Αθλητισμός. Η βαθιά ανανέωση της σημερινής Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, οι εκπληκτικές επιδόσεις μας στο Πεκίνο μας δίνουν βάσιμες ελπίδες και για ανάλογη πορεία και στο Λονδίνο το 2012. Το Ελληνικο Παραολυμπιακό Κίνημα θέλει, μπορεί και το χρωστάει στην ελληνική κοινωνία που πολλαπλώς μας τίμησε. Ακόμα χρωστάμε και στην Ελληνική Πολιτεία που μας εμπιστεύεται τα σύμβολα της, τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο να συντροφεύει τις διακρίσεις μας”.