Σε ρυθμούς Κυπέλλου συνεχίζει να “χορεύει” ο ΟΦΗ. Μετά την σπουδαία πρόκριση στους 16 του θεσμού σε βάρος του ICBS, το ενδιαφέρον στρέφεται στο μεγάλο ματς της ερχόμενης Τετάρτης (5 μ.μ.) με την ΑΕΚ.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες του αγώνα δεν αποθαρρύνουν παίκτες, τεχνική ηγεσία, παράγοντες και κόσμο που θέλουν “να ζήσουν τη στιγμή”. Να απολαύσουν δηλαδή μια επίσημη αναμέτρηση με μία από τις ιστορικές ομάδες της χώρας κι ό,τι βγει.

“Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τον σύλλογο. Ελπίζω να βρεθούμε σε πολύ καλή μέρα και η ΑΕΚ στη χειρότερή της για να αποκτήσουμε ελπίδες. Έτσι κι αλλιώς όμως είναι σπουδαία επιτυχία που περάσαμε στους “16”, τονίζει ο πρωταγωνιστής του αγώνα με το ICBS Παναγιώτης Μπαρλάς, και προσθέτει: “Η ομάδα μας διαθέτει έμπειρους παίκτες και μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες. Η θέλησή μας για διάκριση αντισταθμίζει την κούραση. Τώρα προέχει το ματς πρωταθλήματος που είναι πιο κρίσιμο. Μετά την Κυριακή θα επικεντρωθούμε στην ΑΕΚ”.

Η διοίκηση εξάλλου ξεκίνησε τις επαφές με την Αστυνομική Διεύθυνση και την ΕΟΚ για το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης. Οπως τονίζει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης: «Θέλουμε στο παιχνίδι αυτό ένα γεμάτο γήπεδο με καλή συμπεριφορά από τους φιλάθλους για να τιμήσουμε την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες για την προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Είναι τιμή για το σωματείο μας το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα στο γήπεδο μας. Είναι η πρώτη φορά που περνάμε στους 16 του Κυπέλλου και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που έχει γινει. Θέλω να συγχαρώ ειδικά τον κόσμο που είναι δίπλα στην ομάδα και σιγά-σιγά δείχνει να αφομοιώνεται με το τμήμα μπάσκετ. Είναι σημαντικό αυτό ως προς τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει στους αγώνες και η οποία μέχρι τώρα είναι αυτή που θέλουμε. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια», συμπλήρωσε ο κ. Ξημέρης.

Η μικρή χωρητικότητα του ΒΑΚ δεν προβληματίζει τους ανθρώπους του ΟΦΗ, όπως τονίζει ο επικεφαλής της επιτροπής μπάσκετ Μάνος Ξημέρης: «Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να αλλάξουμε έδρα και να κάνουμε το παιχνίδι κάπου αλλού για εμπορικούς λόγους. Είμαι της άποψης ότι οι έδρες δεν αλλάζουν. Άλλωστε πρέπει να τιμήσουμε και τους χορηγούς μας, τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και έχουν βάλει τις διαφημίσεις τους στο Κλειστό. Θα ήταν επικοινωνιακά λάθος αν σκεφτόμασταν κάτι άλλο σε αυτή τη φάση…».

Τα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕΚ αναμένεται να τεθούν την προσεχή Δευτέρα σε κυκλοφορία και τιμώνται 10 ευρώ. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ περιμένουν ειδοποίηση από την ΑΕΚ για το αν πάρει εισιτήρια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα θελήσει να παρακολουθήσει το παιχνίδι.