Η σταθερότητα που διακρίνει έως τώρα τις εμφανίσεις και την απόδοση της ΑΕΚ στο γήπεδο αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο που χαρακτηρίζει την παρουσία των “κιτρινόμαυρων” σύμφωνα με τον Κώστα Πυροβολάκη.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής που έπειτα από έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Ραύκο, φέτος άλλαξε φανέλα ανήκοντας στο συγκρότημα του Κατσαμπά τονίζει τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν στην ομάδα, για να δείξει ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια του πρωταθλήματος. “Οσο περνάει ο καιρός θα “δενόμαστε” περισσότερο ως ομάδα, και θα γινόμαστε καλύτεροι. Ήλθαν πολλοί καινούριοι παίκτες στην ΑΕΚ και οπωσδήποτε απαιτείται χρονικό διάστημα προσαρμογής. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση για να τα καταφέρουμε”.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής παραθέτοντας την εκτίμηση του για την πορεία της ΑΕΚ, αλλά και την εξέλιξη της διοργάνωσης στην Αʼ ΕΠΣΗ υπογραμμίζει:

“Πραγματικά έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα βγάζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα και παραμένοντας στην κορυφή. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί. Εκτίμηση μου πάντως είναι ότι το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στα λεγόμενα “ντέρμπι”, ούτε είναι εύκολο να πάρει μια ομάδα απʼευθείας την άνοδο, χωρίς να χρειαστεί να εμπλακεί στη διαδικασία των play-off.

Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην κορυφή. Αν έρθει η διαφορά των βαθμών, θα είναι καλύτερα.

Υπάρχουν πάντως όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να υπάρχουν για να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό. Το συμβούλιο είναι δίπλα μας, ο κόσμος βοηθάει αρκετά, ενώ υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μπορουν να προσφέρουν πολλά και να υλοποιήσουν επιδιώξεις πρωταθλητισμού”.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία που διαγράφουν οι “κιτρινόμαυροι” στο πρωτάθλημα έχει παίξει όπως υποστηρίζει ο έμπειρος παίκτης που πρωταγωνίστηκε στην τελευταία νίκη της ομάδας του σκοράροντας μια φορά, και δημιουργώντας ακόμα ένα γκολ στο πρόσφατο 3-1 εκτός έδρας με τη Γαρίπα η συμβολή του προπονητή.

“Ο κ. Σουγιάς έχει καταφέρει να διατηρεί σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές δημιουργώντας ένα δυνατό σύνολο. Θέλω επίσης να πω ότι μας έχει βοηθήσει αρκετά ο Μηνάς Πίτσος. Χαίρομαι που τον έχω δίπλα μου. Μας έχει δώσει πράγματα, και μαθαίνουμε απʼαυτόν. Θετικό στοιχείο για μας αποτελεί το γεγονός ότι μας χαρακτηρίζει η εμπειρία, η οποία όμως συνδυάζεται με την καλή ποιότητα των μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών”.

Μετά από 11 χρόνια στο Ραύκο είναι λογικό ο Κώστας Πυροβολάκης να στέκεται στην πρώην ομάδα του, αλλά και στους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει πριν μερικούς μήνες την ΑΕΚ για να συνεχίσει την καριέρα του.

“Εύχομαι ό,τι καλύτερο στο Ραύκο. Ξεκίνησα από κει, και θα τον έχω για πάντα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Γιώργο Μαγκουσάκη. Ήθελα να έλθω σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Γιʼαυτό επέλεξα την ΑΕΚ”.