O Aπόστολος Παπουτσάκης μπήκε ενεργά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σχεδόν μαζί με την Σούπερ Λιγκ.

Τρία χρόνια αργότερα, από την κοινή αυτή “είσοδο” φαίνεται πως ένα όνειρο και των δυο πλευρών γίνεται πραγματικότητα.

Κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα αύξηση στα οικονομικά οφέλη των ομάδων, ήταν ο μεγάλος στόχος της διοργανώτριας Αρχής που παίρνει σάρκα και ιοστά παρά την αντίθεση του Ολυμπιακού και την αποχώρηση της Ξάνθης. Ολες οι μικρομεσαίες ΠΑΕ ευνοούνται και στον Εργοτέλη περιμένουν την επόμενη περίοδο, γνωρίζοντας από τώρα ότι στην...χειρότερη περίπτωση θα εισπράξουν παραπάνω ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου από την κοινοπραξία “NOVA-ALPHA” που πήρε τα δικαιώματα για την τριετία 2009-2011.

“Η απόφαση για τα τηλεοπτικά είναι η καλύτερη στιγμή της Σούπερ Λιγκ από την ημέρα που συστάθηκε ως ποδοσφαιρική αρχή”, λέει χαρακτηριστικά για την εξέλιξη αυτή ο Απόστολος Παπουτσάκης και συνεχίζει: “Αλλωστε κατά 90% αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός της ίδρυσής της. Να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και να προτάσσομε το κοινό καλό. Θεωρώ ότι ένα όνειρό μας έγινε πραγματικότητα”.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη μίλησε στην “Π” και για τα οφέλη της ομάδας του μετά από αυτή την απόφαση: “Για τον Εργοτέλη όπως και για τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος, τα χρήματα είναι περίπου 80% περισσότερα απʼ ό,τι παίρναμε μέχρι τώρα. Είναι μια πολύ καλή “ένεση” για πολλούς λόγους. Θα ενισχυθούν περισσότερο οι ομάδες της Περιφέρειας, ενώ τα επιπλέον χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει, όπως και στην υποδομή. Επίσης είναι σημαντικό ότι τα χρήματα θα δίνονται και βάσει της βαθμολογικής θέσης, που σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για περισσότερους βαθμούς. Αν για παράδειγμα ο Εργοτέλης τερματίσει 7ος ή 8ος τότε θα πάρει ακόμα 200-300 χιλιάδες ευρώ παραπάνω”.



Χωρίς Χίμπλιγκερ,

Βακουφτσή η προπόνηση



Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο έχει ήδη αρχίσει και από χθες το απόγευμα ο Νίκος Καραγεωργίου έχει δύο ακόμα “πονοκεφάλους”.

Ο Χίμπλιγκερ ένιωθε αδυναμία και δεν μπορούσε να προπονηθεί (προτιμήθηκε να ξεκουραστεί) αλλά κατά τα φαινόμενα δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο ματς, ενώ ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ένιωσε ο Βακουφτσής και η κατάσταση του θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Δεν προπονήθηκε επίσης ο Ματθαιάκης που συνέχισε την θεραπεία όπως φυσικά και οι διεθνείς Καρέλης-Χρυσοφάκης.

Αντίθετα ο Τζούνιορ προπονήθηκε χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις, αγωνίστηκε και στο δίτερμα και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει την Κυριακή στην 11αδα του Εργοτέλη. Από το ματς σίγουρα θα απουσιάσει ο Μαουρίτσιο, η ποινή του οποίου για την αποβολή του στο Καυτανζόγλειο θα γίνει γνωστή σήμερα, με τους “κιτρινόμαυρους” να αισιοδοξούν ότι θα είναι μια αγωνιστική και όχι τρεις όπως λένε οι πληροφορίες.