"Με το σχέδιο νόμου θωρακίζεται η ελληνική οικονομία και στηρίζεται η ανάπτυξη, η απασχόληση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έναντι της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας", ανέφερε σε δηλώσεις του στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο υπουργός Κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, για την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης".

"Η κυβέρνηση πήρε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο είναι ασφαλές και φερέγγυο στην Ελλάδα" σημείωσε επίσης ο κ. Αλογοσκούφης, συμπληρώνοντας ότι με την εφαρμογή του νόμου θα αμβλυνθούν οι πιέσεις στα επιτόκια.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι τα 28 δισ. ευρώ που χορηγούνται για τη ρευστότητα των τραπεζών θα διοχετευτούν στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος δεν επιβαρύνεται καθόλου. Και κατέληξε, ο κ. Αλογοσκούφης: "Σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την παγκόσμια οικονομία η κυβέρνηση προχωρά με την απαραίτητη αποφασιστικότητα".