Σήμερα θα ληφθεί η κρίσιμη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για την πρόταση που θα μεταφέρει στην ολομέλεια προέδρων της ΟΛΜΕ.

Οι καθηγητές στη χθεσινή γενική συνέλευση διατύπωσαν τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με τη μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων και το σχεδιασμό που αναφέρεται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την 1η Δεκέμβρη.

Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει σήμερα στις 2.30μμ το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε ο πρόεδρός της Δημήτρης Αγαπάκης να ψηφίσει σύμφωνα με αυτή την απόφαση στην ολομέλεια προέδρων αύριο Σάββατο στην Αθήνα.

Η ολομέλεια προέδρων της ΟΛΜΕ θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, γιατί αν υπερψηφιστεί η πρόταση για έναρξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών από την 1η Δεκεμβρίου, θ’ ακολουθήσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ν’ αναπτυχθεί ένα ενιαίο μέτωπο κινητοποιήσεων διαρκείας στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Άλλωστε, το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει εισηγηθεί την απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, με την ίδια μορφή αγώνα (5νθήμερες από 1η Δεκέμβρη) με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η μορφή αυτή θα εγκριθεί από την Ολομέλεια Προέδρων της ΟΛΜΕ το Σάββατο. Η τελική απόφαση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας θα ληφθεί από την Ολομέλεια Προέδρων στα μέσα Νοεμβρίου.