Την αγανάκτηση των καταστηματαρχών της κεντρικής αγοράς έχει προκαλέσει ο ρυθμός υλοποίησης του έργου της ανάπλασης της οδού 1866, καθώς το εργοτάξιο αναπτύσσεται με εντελώς διαφορετικές ταχύτητες από τις αναμενόμενες.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η είσοδος της κεντρικής αγοράς εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια άθλια κατάσταση, και δεν αποκαθίσταται προκειμένου και οι πεζοί να μην κινδυνεύουν και να μην αποθαρρύνονται να προσεγγίζουν τα καταστήματα, αλλά και οι έμποροι να μπορούν να δουλέψουν κάτω από πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Παράλληλα σημειώνουν ότι όταν έγιναν οι περίφημες συζητήσεις με τη δημοτική Αρχή σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου, της ανάπλασης της κεντρικής αγοράς, υπήρξε η δέσμευση, ότι το πρώτο τμήμα της 1866 θα είχε διαμορφωθεί εγκαίρως και θα είχε πλακοστρωθεί, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα.

Ωστόσο στην πράξη αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα εδώ και μήνες η είσοδος της αγοράς να βρίσκεται σε μια απαράδεκτη κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Μαμουλάκης. ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση αυτή, συνδέεται με την άρνηση των καταστηματαρχών να επιτρέψουν στον εργολάβο να εργαστεί τις καθημερινές, αλλά και την δυσκολία του εργολάβου να βάλει συνεργεία την Κυριακή για να ολοκληρώσει τις εργασίες που εκκρεμούν.

Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχεται ότι πράγματι η πλευρά των καταστηματαρχών έχει δίκιο στο αίτημα της και ότι τις επόμενες μέρες θα φροντίσει να αποκατασταθεί το πρόβλημα που υπάρχει. Παράλληλα σημειώνει ότι όλο το εργοτάξιο θα έχει ολοκληρωθεί, μέσα σε ένα 15νθήμερο, που θα έχουν τελειώσει και τα τελευταία “μερεμέτια”, ώστε να παραδοθεί το έργο στην κοινωνία.

Ψαραγορά

Ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του ωστόσο για την κατάσταση που επικρατεί στην ψαραγορά, και καλεί τους καταστηματάρχες να τηρήσουν την συμφωνία που έχουν κάνει προκειμένου να μην κινούνται στην περιοχή βαριά οχήματα. Όπως τονίζει έχει στη διάθεση του καταγγελίες κατοίκων που αναφέρουν ότι τις νυκτερινές ώρες κάποιοι επιχειρούν να βάζουν μέσα στην αγορά μεγάλα φορτηγά, τα οποία κινδυνεύουν να καταστρέψουν τα μάρμαρα που έχουν τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα όλη η επένδυση να τιναχθεί στον αέρα.

Όπως σημειώνει, εάν αυτό επιβεβαιωθεί η απάντηση θα είναι άμεση, αφού θα λυθεί η συμφωνία που υπάρχει με τους χονδρέμπορους ψαριών, οι οποίοι αναγκαστικά εάν καταστρέφουν το έργο της ανάπλασης θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.