Εφυγε ο Ρουσόπουλος!

Προσπάθειες να απεμπλακεί η κυβέρνηση από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου


Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου υπέβαλε χθες βράδυ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία του τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ την εποπτεία των γενικών γραμματειών που αφορούν στον Τύπο αναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει ότι παραιτήθηκε με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και υποστήριξε ότι από τη θέση του βουλευτή θα υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις δόλιες επιθέσεις που δέχεται.

H επιστολή του κ. Ρουσόπουλου έχει ως εξής:

«Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Υπουργού Επικρατείας. Την απόφαση αυτή έλαβα με γνώμονα το συμφέρον της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης η οποία βάλλεται με άθλιες μεθοδεύσεις.

Ως απλός βουλευτής, ελεύθερος από τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η θέση του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης θα μπορέσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την δόλια και παντελώς αθεμελίωτη επίθεση που έχει εξαπολυθεί κατά του προσώπου μου το τελευταίο διάστημα.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω με αυτήν την επιστολή να σας εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τις θερμές μου ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στα οχτώ χρόνια της ανέφελης συνεργασίας μας.

Θα συνεχίσω με οδηγό πάντοτε τις αρχές που ορίζουν τη ζωή μου».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία τα οκτώ αυτά χρόνια και πρόσθεσε πως η απόφασή του «φανερώνει αυτοσεβασμό και πολιτικό ήθος».

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου έχει ως εξής: “Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε την υποβληθείσα σήμερα το απόγευμα παραίτηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου και τον ευχαρίστησε για την στενή και αποδοτική συνεργασία καθώς και τη σημαντική συμβολή του στην κοινή προσπάθεια τα 8 αυτά χρόνια. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Ρουσόπουλο στην απόφαση αυτή, η οποία φανερώνει αυτοσεβασμό και πολιτικό ήθος.

Με απόφαση του πρωθυπουργού καθήκοντα κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Επίσης μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και ανατίθεται η άσκηση της εποπτείας τους στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Αντιδράσεις

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Αλλη μία παραίτηση υπουργού κατόπιν εορτής, κάτω από την κατακραυγή της κοινωνίας, χωρίς ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι ο κ. Καραμανλής δεν είναι σε θέση να ζητά τις παραιτήσεις των υπουργών του τη στιγμή που πρέπει.

«Παραμένουν στις θέσεις τους αυτοί που υπέγραψαν τις σκανδαλώδεις πράξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Όπως παραμένει στη θέση του και ο ενορχηστρωτής της συγκάλυψης υπουργός Δικαιοσύνης. Σήμερα που οι πολίτες δοκιμάζονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή δεν αρκούν πια οι παραιτήσεις υπουργών. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πορείας» κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Η παραίτηση ήταν έτοιμη από την Κυριακή, τώρα μπήκε απλώς η ημερομηνία» σχολίασε ο ΛΑΟΣ για την παραίτηση.