Αν κάποτε η προαγωγή στην πορνεία ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών, σήμερα, όπως φαίνεται, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, με κάποιες γυναίκες να είναι εξίσου σκληρές απέναντι σε άλλες, να τις εκδίδουν και να τις κρατούν σε ομηρεία.

Ενδεικτική είναι η υπόθεση που απασχολεί από χθες την Ασφάλεια Ηρακλείου όταν δύο νεαρές γυναίκες από τη Βουλγαρία, 19 και 28 ετών αντίστοιχα, κατήγγειλαν την περιπέτεια που είχαν περάσει στα χέρια δύο ομοεθνών τους.

Μία από τις «προαγωγούς», μία 36χρονη Βουλγάρα συνελήφθη, ενώ οι Αρχές αναζητούν την συνεργό της.

Όπως κατήγγειλαν οι δύο κοπέλες, οι δράστιδες τις προσέγγισαν στη χώρα τους και τις έπεισαν να τις ακολουθήσουν στην Ελλάδα προκειμένου να τους βρουν εργασία. Οι κοπέλες που δεν είχαν ούτε να φάνε στη χώρα τους, θεώρησαν ότι πρόκειται για χρυσή ευκαιρία και έτσι τις ακολούθησαν.

Όπως έγινε γνωστό, πέρασαν τα σύνορα και έφθασαν μέχρι τον Πειραιά οδικώς. Εκεί όμως οι δύο δράστιδες κατάφεραν να αποσπάσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των δύο νεαρών γυναικών και τους ξεκαθάρισαν ότι θα έπρεπε να ξεπληρώσουν τα έξοδα που έκαναν για τη μεταφορά τους. Έτσι τις έκλεισαν σε ένα ξενοδοχείο και τις εξανάγκαζαν να συνευρίσκονται ερωτικά με πελάτες που τους «πάσαραν».

Για κάθε συνεύρεση οι κοπέλες εισέπρατταν 20-40 ευρώ, τα οποία παρέδιδαν στις προαγωγούς.

Παρά τις εκκλήσεις των δύο γυναικών να τις αφήσουν ήσυχες και να τους επιστρέψουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, οι δύο αλλοδαπές αρνούνταν πεισματικά, λέγοντας ότι δεν είχαν εξοφλήσει ακόμα το χρέος τους.

Τις τρομοκρατούσαν και έλεγαν ότι χωρίς αυτά θα μπλέξουν και θα έχουν χειρότερα. Οι παθούσες χωρίς χρήματα, έγγραφα και χωρίς να μιλούν την ελληνική γλώσσα, είχαν περιέλθει σε πλήρη απόγνωση.

Επόμενος σταθμός για τις δύο νεαρές ήταν το Ηράκλειο, όπου τις συνόδευσαν οι δύο μαστροποί.

Τις εγκατέστησαν σε ένα σπίτι και συνέχιζαν υπό το καθεστώς απειλών να τις εκδίδουν μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου. Όταν ζήτησαν για δεύτερη φορά τα έγγραφα τους, πήραν και πάλι αρνητική απάντηση με το πρόσχημα ότι δεν είχαν αποπληρώσει το χρέος τους.

Όπως είπαν στην αστυνομία, δεν άντεχαν άλλο και έτσι χθες βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τις δύο ομοεθνείς τους. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία όπου κρατούνταν, οι αστυνομικοί βρήκαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.