Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε στον Εργοτέλη έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελούν και να αισιοδοξούν για το φετινό πρωτάθλημα.

Άλλωστε μπορεί να έχει περάσει μόλις μία αγωνιστική, όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κυρίως όταν η επιτυχία αυτή, η νίκη στην Κομοτηνή, δεν ήρθε τυχαία αλλά στηρίχθηκε στην καλή δουλειά, στην προετοιμασία και στις σωστές επιλογές των μεταγραφών. Και μπορεί άπαντες στον Εργοτέλη να μην μπαίνουν στην διαδικασία να συγκρίνουν την περυσινή με την φετινή ομάδα (προφανώς για να μην δυσαρεστήσουν ή αδικήσουν περυσινούς παίκτες που έφυγαν) όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι φέτος οι “κιτρινόμαυροι” είναι καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Το ρόστερ είναι πιο ποιοτικό, στα αποδυτήρια δεν υπάρχουν “ζιζάνια”, ο προπονητής παρέμεινε ο ίδιος, ενώη περυσινή περιπέτεια έβαλε σε όλους... μυαλό.

Το πάθημα έγινε μάθημα και γιʼ αυτό άλλωστε και το φετινό σλόγκαν του συλλόγου είναι “ο Εργοτέλης για πάντα στην Σούπερ Λιγκ”. Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα στοιχεία που γέρνουν την... ζυγαριά προς το μέρος της φετινής ομάδας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Εργοτέλη είναι ότι ξεκίνησε την προετοιμασία έχοντας όλους τους παίκτες του ρόστερ “ετοιμοπόλεμους”. Οι επιλογές παικτών έγιναν στην ώρα τους, οι παίκτες που ήρθαν δεν χρειάστηκαν αρκετό χρόνο προσαρμογής, “έδεσαν” γρήγορα με τους “παλιούς” και γενικά ο Εργοτέλης πέρασε δύο πολύ κρίσιμους μήνες για το “χτίσιμο” της ομάδας έχοντας στο μυαλό του μόνο στην προετοιμασία και στα φιλικά. Επίσης δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι λόγω της περυσινής περιπέτειας, όλοι στο “στρατόπεδο” της ομάδας παρουσιάζονται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πιο “διαβασμένοι”.

Το “φροντιστήριο” της περασμένης περιόδου απέδωσε καρπούς. Από την διοίκηση, τον πρόεδρο μέχρι και τον... φροντιστή. Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι ο Εργοτέλης έχει εξασφαλισμένη μια θέση στον... παράδεισο του πρωταθλήματος. Χρειάζεται να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά, το καλό κλίμα και η εμπιστοσύνη που δείχνουν όλοι σʼ αυτή την ομάδα. Η χαλάρωση, σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του “μαραθωνίου” ίσως να αποδειχθεί καταστροφική γιʼ αυτό χρειάζεται “επαγρύπνηση” απʼ όλους.



Όσο πιο ψηλά...



Πάντως για να κρίνουμε αν μια ομάδα είχε επιτυχημένη ή όχι πορεία σʼ ένα πρωτάθλημα, θα πρέπει να γνωρίζουμε και τον στόχο που έχει τεθεί. Στον Εργοτέλη όμως απέφυγαν επιμελώς να οριοθετήσουν ένα συγκεκριμένο στόχο. Για μια θέση στην πρώτη 10αδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόστολος Παπουτσάκης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου υπερτονίζοντας όμως ότι πάνω απʼ όλα ισχύει το σλόγκαν της ΠΑΕ (“για πάντα στη Σούπερ Λιγκ”). Την ίδια ώρα τόσο ο Νίκος Καραγεωργίου όσο και οι ποδοσφαιριστές κάνουν δηλώσεις από.... καρμπόν αποφεύγοντας να μιλήσουν για συγκεκριμένο στόχο. Ίσως επέλεξαν αυτή την τακτική για να έχουν λιγότερο άγχος ή για να “κοιμίσουν” τους αντιπάλους. Αυτό που είναι 100% σίγουρο είναι ότι η βασικότερη επιδίωξη της φετινής περιόδου είναι να μην επαναληφθούν τα περυσινά... φαινόμενα που η σωτηρία επιτεύχθηκε στο παρά... ένα και με ξένη “βοήθεια” (Πανιώνιος). Η φράση “όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά” θα ακουστεί πολλές φορές φέτος όπως και το τετριμμένο πλέον “βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο”. Από τον “κανόνα” αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο Σήφης Δασκαλάκης. “Δεν μπορούμε από τώρα να βάλουμε κάπου τον πήχη”, τονίζει ο πορτιέρο του Εργοτέλη και συμπληρώνει: “Θα βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα προσπαθούμε να παίρνουμε βαθμούς ή βαθμό. Δεν χρειάζεται να έχουμε συγκεκριμένο στόχο αλλά να προσπαθούμε να πάρουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς γίνεται”.