Μια 29χρονη δασκάλα από την Κύπρο που ήταν στον πίνακα πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και τοποθετήθηκε από το υπουργείο Παιδείας στο νομό Ηρακλείου δεν εμφανίστηκε ποτέ στην υπηρεσία… Δεν αποδέχτηκε το διορισμό της γιατί ήταν στη φυλακή για το φόνο της αδελφής της!

Η δασκάλα από τον Άγιο Δομέτιο ήταν μεταξύ των 100 δασκάλων που προσελήφθησαν ως αναπληρωτές στο νομό Ηρακλείου κατά την Αʼ φάση προσλήψεων στις 28 Αυγούστου.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, είχε παιχτεί μια τραγωδία με θύμα την 25χρονη αδελφή της. Η δασκάλα τη σκότωσε πυροβολώντας την στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με τα Κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, οκτώ μέρες πριν την πρόσληψή της, η 29χρονη που είχε σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ομολόγησε την πράξη της και δύο μέρες μετά αποπειράθηκε νʼ αυτοκτονήσει με τα σεντόνια του κρεβατιού στο κελί της.

Στις 19 Αυγούστου η δασκάλα απολογήθηκε και ανέφερε τις συνθήκες κάτω απʼ τις οποίες έγινε το έγκλημα.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο φόνος έγινε εν βρασμώ ψυχής. Ωστόσο, οι σχέσεις με το οικογενειακό της περιβάλλον δεν ήταν καλές και μάλιστα εδώ και ένα χρόνο δε μιλούσε με τις δύο αδελφές της.

Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, η οποία και υπέδειξε την 29χρονη ως δράστη του φόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Αστυνομία επέκτεινε τις έρευνες και στην Κρήτη, λαμβάνοντας καταθέσεις από συμφοιτητές της δασκάλας στο Ρέθυμνο.