Το τελευταίο μεροκάματο στην οικοδομή ήταν το χθεσινό για έναν 53χρονο οικοδόμο με καταγωγή από το Ξενιάκο, ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο της οικοδομής στην οποία εργαζόταν στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο άτυχος οικοδόμος Αριστείδης Ζερβάκης ήταν τεχνίτης οικοδόμος και πραγματοποιούσε εργασίες ξυλότυπου σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην οδό Ανθέων και Φαιστού στην περιοχή των Μεσαμπελιών.

Από άγνωστη αιτία κατέπεσε από τον τρίτο όροφο που βρισκόταν από ύψος 2,5 μέτρων στην άκρη μπαλκονιού του δευτέρου ορόφου αρχικά και στη συνέχεια από ύψος εννέα μέτρων στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, γύρω στη 1.45 και η αστυνομία ενημερώθηκε μία ώρα περίπου μετά. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον εργολάβο, ο οποίος παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο τμήμα, ενώ αναζητούν την πολιτικό μηχανικό που κατά πληροφορίες βρίσκεται στην Αθήνα και τους ιδιοκτήτες της οικοδομής. Η οικοδομή σύμφωνα με πληροφορίες είχε άδεια για την κατασκευή της. Στο σημείο κλήθηκε και κλιμάκιο της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας για την καταγραφή του συμβάντος.

«Δε μας εκπλήσσει η αύξηση στα εργατικά ατυχήματα, αφού δεν εφαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι αδύνατον να ελέγξουν εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή για να περιοριστεί το φαινόμενο να χάνονται εργαζόμενοι την ώρα της δουλειάς» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΗ κ. Μακαρώνας.