Του Κώστα Μπογδανίδη

Η Νομαρχία αποτελεί τον πρώτο φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης β’ βαθμού σε επίπεδο Κρήτης - και έναν από τους πρώτους στην Ελλάδα - που πιστοποιείται με το συγκεκριμένο πρότυπο

Έτοιμη να διεκδικήσει έργα από το τέταρτο κοινοτικό πακέτο(ΕΣΠΑ) είναι τώρα η Νομαρχία Ηρακλείου καθως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία πιστοποίησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου με το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2000.

Η Νομαρχία αποτελεί τον πρώτο φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης β’ βαθμού σε επίπεδο Κρήτης -και έναν από τους πρώτους στην Ελλάδα- που πιστοποιείται με το συγκεκριμένο πρότυπο.

Οι Διευθύνσεις, οι οποίες έλαβαν πιστοποίηση, είναι οι εξής:

Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης,

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών,

Διεύθυνση Πολεοδομίας,

Διεύθυνση Οικονομικών,

Διεύθυνση Διοίκησης, και

Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού.

Η κ. Σχοιναράκη δήλωσε ότι «πρόσφατα προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση του λειτουργικού συστήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, μέσω του νέου Οργανισμού μας, σε συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων, με απώτερο στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την αποτελεσματική λειτουργία μας.

Η Νομαρχία Ηρακλείου ανταποκρινόμενη λοιπόν στο πνεύμα των εξελίξεων προχώρησε στην πιστοποίηση των υπηρεσιών της, γεγονός που σημαίνει ότι άμεσα θα αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και να αναλάβει συγχρηματοδοτούμενα έργα, το οποία θα έχουν ως γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νομού Ηρακλείου.

Η εγκατάσταση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας που εναρμονίζεται πλήρως με τις τυπικές αλλά και ουσιαστικές απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:200 καθώς και με τα κριτήρια διαχειριστικής επάρκειας τελικών δικαιούχων στα πλαίσια της 4ης προγραμματικής περιόδου, αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαρκούς βελτίωσης της ποιότητας των διοικητικών διαδικασιών και της ικανοποίησης των πολιτών, μέσω της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας».