Στο πιο κρίσιμο “σταυροδρόμι” του πρωταθλήματος, η... μοίρα τα έφερε έτσι ώστε δύο κρητικές ομάδες να μάχονται σʼ ένα 90λεπτο “εμφύλιο” με... έπαθλο την παραμονή.

Αύριο στις 4.30 μ.μ. στο Ατσαλένιο ο ΠΟΑ φιλοξενεί τον Αστέρα Ρεθύμνου σʼ ένα ντέρμπι όπου ο νικητής, αν υπάρξει, θα βάλει τα πιο γερά θεμέλια για την παραμονή στην Γʼ Εθνική. Οι δύο ομάδες που προέρχονται από επιτυχίες την προηγούμενη Τετάρτη θέλουν μόνο τη νίκη, ο ΠΟΑ για να εξασφαλιστεί σʼ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και ο Αστέρας για να συνεχίσει να βρίσκεται πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή.

Από την πλευρά τους οι Ατσαλενιώτες, μετά την ισοπαλία στην Ρόδο, βρίσκονται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και δηλώνουν αποφασισμένοι για την κατάκτηση του “τριπόντου” βάζοντας έτσι τέλος σʼ ένα μικρό αλλά αρνητικό σερί που έχουν στο... σπίτι τους με τις δύο ισοπαλίες κόντρα σε Μεσσηνιακό και Κορωπί. Πάντως για μια ακόμα φορά τα προβλήματα δεν λείπουν με τον Γιάννη Ταουσιάνη να είναι αναγκασμένος να αλλάζει ξανά την αρχική 11άδα. Και αυτό γιατί δύο από τα βασικότατα στελέχη είναι “λαβωμένα” και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Ο Σουτζής παραμένει εδώ και δύο μήνες περίπου τραυματίας ενώ δυσάρεστα ήταν και τα μαντάτα για τον Αργέντη που στο ματς της Ρόδου υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και κατά τα φαινόμενα θα χάσει όλη την χρονιά. Αντίθετα επιστρέφουν από τιμωρία οι Λεκάκης, Ορφανουδάκης και Πολεμαρχάκης.

Ο αγώνας ΠΟΑ-Αστέρας Ρ. θα αρχίσει στις 4.30 και θα τον διευθύνουν οι Χανιώτες Σταθόγλου, Δρακακάκης και Χαμπάς.

• Το παιχνίδι του ΠΟΑ με την Παναχαϊκή στην Πάτρα την ερχόμενη Τετάρτη θα σφυρίξει ο Τρικαλινός Μανούρας με βοηθούς τους Κωτούλα, Τίκα και 4ο τον Καραπλή. Στο ματς Αστέρας-Αχαρναϊκός ορίστηκαν οι Χανιώτες Ντοκάκης, Μιχελάκης - Δρακακάκης (4ος ο Σαλτογιάννης) ενώ ο Ηρακλειώτης Φουκάκης θα διευθύνει τον αγώνα Κόρινθος-Ρόδος.