Συνέντευξη στον Γιάννη Ζωράκη

Η Χαρά είναι μια μοναδική παρουσία που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό. Χαρούμενη και διαχυτική, αποδεικνύει πως ο ρόλος της κακιάς και δήθεν ηθικής πλούσιας, που υποδύεται στη σειρά του Χάρη Ρώμα, είναι ένας ρόλος εντελώς…κόντρα.

“Έχω βαρεθεί να με ρωτούν αν είμαι κακιά” μας λέει με νόημα για να ξεκαθαρίσει: “Δεν μισώ κανέναν, δεν έχω κάτι με τους Εβραίους και δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια”

Έχω και μια δεύτερη δουλειά που την αγαπάω και μου αρέσει πάρα πολύ. Όμως το θέατρο το αγαπώ ακόμη περισσότερο. Γνωρίζω πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, έχω όμως την υποστήριξη των γονιών μου κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Οπότε, με αυτή τη συμπαράσταση μπορώ να ξέρω πως όσο δύσκολες κι αν είναι οι καταστάσεις, δεν θα τα παρατήσω στην πρώτη αναποδιά.



“Είμαι Ηρακλειώτισσα, αγαπώ την Κρήτη κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”.

Αυτή την αρχή επέλεξε η…ηθική μαθήτρια του Δεληγιάννειου Παρθεναγωγείου, Λουκία Παπαδογιαννάκη να έχει η συνέντευξη της κι εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να της στερήσουμε τη χαρά.

Η Λουκία Παπαδογιαννάκη, ή κατά κόσμον Χαρά Μαρία Ζαρωνάκη είχε λόγο που υπογράμμιζε την κρητική της καταγωγή. Ήθελε να τονίσει την αξία που έχει ο τόπος της γιʼ αυτή.

Γιατί η Χαρά, γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στο Ηράκλειο. Είναι μάλιστα απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Οικονομικών. Στην Αθήνα βρέθηκε σχεδόν τυχαία κι απʼ τη μια στιγμή στην άλλη, έπαψε να μελετά λογιστική για να αφοσιωθεί στην υποκριτική.

Η Χαρά, είναι μια μοναδική παρουσία που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό. Χαρούμενη και διαχυτική, αποδεικνύει πως ο ρόλος της κακιάς και δήθεν ηθικής πλούσιας, που υποδύεται στη σειρά του Χάρη Ρώμα, είναι ένας ρόλος εντελώς…κόντρα.

“Έχω βαρεθεί να με ρωτούν αν είμαι κακιά” μας λέει με νόημα για να ξεκαθαρίσει: “Δεν μισώ κανέναν, δεν έχω κάτι με τους Εβραίους και δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια”.

Με ωριμότητα και μεστό λόγο, η Χαρά, μιλά στην “Π” για το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο, το ρόλο της, την ελληνική τηλεόραση, αλλά και το σοβαρό πολιτισμικό έλλειμμα που υπάρχει στο Ηράκλειο.

Ερ.: Έχεις σπουδάσει λογιστική. Πώς προέκυψε η υποκριτική;

Απ.: Μετά το τέλος των σπουδών μου στο Ηράκλειο, ανέβηκα στην Αθήνα ουσιαστικά για πρακτική. Πάντα όμως με…έτρωγε το να γίνω ηθοποιός. Έτσι, παράλληλα με την πρακτική παρακολουθούσα μαθήματα υποκριτικής και μόλις τελείωσα, έδωσα εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, πέρασα και ακολούθησα την υποκριτική.



Η... Βανδή



Ερ.: Θυμάσαι κάποια χαρακτηριστική σκηνή από τις εξετάσεις σου στο Υπουργείο;

Απ.: Ναι, και σχετίζεται με τον υπεύθυνο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού, Δημήτρη Λυγνάδη. Ο Δημήτρης Λυγνάδης είναι άνθρωπος που οι συμπεριφορές του αρκετές φορές ξεπερνούν την υπερβολή. Όταν είχα πάει για εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, ήταν μέλος της επιτροπής. Είχα προετοιμάσει λοιπόν να τραγουδήσω, όπως όλοι οι υποψήφιοι, ένα «σοβαρό» κομμάτι. Δεν πρόλαβα καν να το αρχίσω. Με διέκοψε αμέσως και μου ζήτησε να τραγουδήσω Βανδή. Η καλύτερη μου. Τραγούδησα λοιπόν Βανδή και μόλις τελείωσα το ρεφρέν, μου λέει: «Είμαστε εντάξει από τραγούδι. Παίξε μας κάτι τώρα».

Ερ.: Οι ευκαιρίες στην υποκριτική βρίσκονται δύσκολα. Αντιμετώπισες προβλήματα στην αρχή της καριέρας σου;

Απ.: Προς το παρόν έχω σταθεί πάρα πολύ τυχερή. Σε μία από τις πρώτες οντισιόν που πήγα, με πήραν αμέσως στο θέατρο, έχω παίξει στην Επίδαυρο κι έπειτα από μια θεατρική συνεργασία με τον κ. Ρώμα, είχα την ευκαιρία να παίξω στην τηλεόραση και το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο.



Δεληγιάννειο



Από μια φιλία με το Χάρη Ρώμα, προέκυψε ο ρόλος της Λουκίας, όπως λέει η Χαρά. Η Χαρά είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τη σειρά, παρά το ότι αυτή δεν σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία. Όπως τονίζει άλλωστε η νεαρή ηθοποιός, το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο είναι πολύ καλό ποιοτικά, με αξιόλογους συντελεστές, ενώ το σενάριο, περνάει αρκετά ιστορικά στοιχεία μέσα από την ελαφρότητα του χιούμορ.

Ερ.: Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα;

Απ.: Είχαμε επιλεγεί το 2006 για να παίξουμε στο ίδιο θέατρο. Εκεί γνωριστήκαμε, αναπτύχθηκε μια φιλική σχέση και αυτή η σχέση, εξελίχθηκε σε συνεργασία.

Ερ.: Σου έχει εξηγήσει ποτέ γιατί επέλεξε για σένα το ρόλο της κακιάς; Πιστεύεις πως σου εμπιστεύτηκε ένα ρόλο με απαιτήσεις;

Απ.: Νομίζω πως είναι ένας ρόλος μεγάλων απαιτήσεων, γιατί είναι κόντρα ρόλος. Κι εγώ είχα την απόρροια γιατί επέλεξε εμένα. Η εξήγηση ήταν πως απλά κάτι του έβγαλα.