Πριν από μερικές εβδομάδες 24χρονος από τη Μεσαρά έκαψε ζωντανό 37χρονο Ρουμάνο για μία οικονομική διαφορά της τάξεως των 100 ευρώ. Προχθές 20χρονος Αλβανός «μακέλεψε» 32χρονο ομοεθνή του για 500 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά εννέα μαχαιριές κατάφερε ο δράστης στον άτυχο αλλοδαπό, στον οποίο είχε στήσει με την συνδρομή ενός θείου του και δύο ντόπιων φονική ενέδρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος και τα δύο αδέρφια του επεδίωξαν να προχωρήσουν σε μία συμβιβαστική λύση και γι’ αυτό το λόγο το βράδυ του φόνου, είχαν δώσει ραντεβού με τους δράστες σε καφενείο του Καστελίου , καθώς δεν ήθελαν να υπάρχει ένταση και να δημιουργούνται επεισόδια κάθε φορά που ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο.

Όμως δεν πρόλαβαν. Σύμφωνα με το διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου Γιώργο Σκανδαλάκη ενώ τα τρία αδέρφια- που διέμεναν στο χωριό Πολυθέα-ετοιμάζονταν να κατηφορίσουν για το Καστέλι όπου υποτίθεται θα γινόταν η συνάντηση, παγιδεύτηκαν από τους τέσσερις εμπλεκόμενους, τους δύο αλβανούς και τους δύο ντόπιους.

Καταρχήν στο σημείο κατέφθασε ένα 4χ4 που οδηγούσε ο 33χρονος θείος του φυσικού αυτουργού, με συνοδηγό τον ένα έλληνα. Το αγροτικό έκλεισε το δρόμο στα τρία αδέρφια. Σχεδόν ταυτόχρονα στο σημείο έφθασε και ένα δεύτερο 4χ4 που οδηγούσε ο δεύτερος εμπλεκόμενος έλληνας, με συνοδηγό τον 20χρονο δράστη της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις πήγαν εκεί προετοιμασμένοι καθώς κρατούσαν μαζί τους μαχαίρια, ρόπαλα και κατσαβίδια.

Ακολούθησε συμπλοκή που μάλλον ήταν άνιση, καθώς τα τρία αδέρφια ουσιαστικά αιφνιδιάστηκαν και δεν ήταν οπλισμένα.

Ο 20χρονος Αλβανός που ήταν βοηθός στα πρόβατα του ενός έλληνα, άρχισε να μαχαιρώνει το θύμα αλλεπάλληλες φορές. Τρεις από τις μαχαιριές ήταν θανατηφόρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλάκης τόσο ο θείος όσο και οι δύο εμπλεκόμενοι έλληνες έχουν ποινικό παρελθόν. Ο ένας μάλιστα, όπως λένε συγχωριανοί του, δεν υπάρχει καυγάς που να μην είναι παρών. Ο άνθρωπος αυτός έχει συλληφθεί στο παρελθόν επειδή πάνω σε καυγά δάγκωσε και έκοψε το αυτί ενός ατόμου, ενώ σε άλλη περίπτωση είχε μαχαιρώσει άτομο με το οποίο είχαν κτηματικές διαφορές, έξω από το Ειρηνοδικείο όπου το θύμα είχε προσέλθει ως μάρτυρας. Οι δύο ντόπιοι που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας για συμμετοχή στο έγκλημα, ισχυρίζονται ότι δεν ενεπλάκησαν στην ανθρωποκτονία και ότι περνούσαν τυχαία από το σημείο όπου έγινε το κακό.

Οι δύο αλλοδαποί, ο 20χρονος φυσικός αυτουργός και ο 33χρονος θείος του διαφεύγουν της σύλληψης. Για το λόγο αυτό έχει σταλεί σήμα σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού, σε λιμάνια και αεροδρόμια σε περίπτωση που επιχειρήσουν να φύγουν από την Κρήτη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που δόθηκε χθες προκειμένου να παρουσιαστούν λεπτομέρειες της αιματηρής υπόθεσης, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Φώτης Γεωργόπουλος υπογράμμισε ότι η Ασφάλεια Ηρακλείου θα χειρίζεται στο εξής όλες τις σοβαρές υποθέσεις σε επίπεδο νομού. Αυτό βεβαίως προυποθέτει η πλέον νευραλγική υπηρεσία της αστυνομίας του Ηρακλείου να ενισχυθεί και από το ανάλογο προσωπικό. Σήμερα δυστυχώς έχει «αποδεκατιστεί» και είναι ενδεικτικό αυτό που ανέφερε ο κ. Σκανδαλάκης, ότι δηλαδή το 1986 η υπηρεσία διέθετε 120 άτομα προσωπικό, ενώ σήμερα μόλις 60.