Στους Μαρία Κεχαγιόγλου, Σοφοκλή Πέππα και Γιάννη Ζουγανέλη απονεμήθηκαν τα βασικά βραβεία του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου- Θεατρικό Μουσείο. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σταμάτη Φασουλή.

Τα βραβεία του Θεατρικού Μουσείου για τη διετία 2006-2008 απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Το έπαθλο πρωταγωνίστριας «Μαρίκα Κοτοπούλη» κέρδισε η Μαρία Κεχαγιόγλου.

Ο Σοφοκλής Πέππας κέρδισε το βραβείο πρωταγωνιστή - «Αιμίλιος Βεάκης», ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης απέσπασε το βραβείο μιούζικαλ και επιθεώρησης «Τα Παναθήναια».

Επίσης βραβεύτηκαν ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής (με το έπαθλο «Φώτος Πολίτης»), η σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου με το βραβείο «Πάνος Αραβαντινός», ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης (με το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος»), η χορογράφος Αγγελική Στελλάτου (με το έπαθλο «Κούλα Πράτσικα») και ο Ανδρέας Στάικος (με το βραβείο «Κώστας Βάρναλης») για τη μετάφραση θεατρικού έργου.

Νωρίτερα τιμήθηκε για την προσφορά του, μετά θάνατον, ο Νίκος Κούρκουλος, ενώ βραβεύθηκαν επίσης οι: Μάρθα Βούρτση, Γκέλυ Μαυροπούλου, Δάφνη Σκούρα, Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Σταύρος Ντουφεξής, Δημήτρης Μυταράς, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λεωνίδας Ντεπιάν, Βάλτερ Πούχνερ.

Τα δύο νέα έπαθλα («Γεώργιος Χορτάτζης» για τη συγγραφή θεατρικού έργου και «Κώστας Βάρναλης» για την μετάφραση θεατρικού έργου) δόθηκαν στον Ιάκωβο Καμπανέλλη και τον Παύλο Μάτεσι αντίστοιχα.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι Νέλλη Αγγελίδου (πρόεδρος), Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιώργος Μονεμβασίτης,Χαρά Μπακονικόλα,Λέανδρος Πολενάκης,Ελλη Σολωμονίδου-Μπαλάνου και Ελενα Χατζηιωάννου.