Ρυθμίσεις τώρα για όσους οφείλουν τέλη και πρόστιμα στον δήμο

Ρυθμίσεις που αναμένεται να ανακουφίσουν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες του δήμου, προωθούνται με νόμο του Κράτους,.

Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, διευκολύνονται όσοι οφείλουν στο δήμο για χρήση κοινόχρηστων χώρων, για τέλη εκδιδομένων λογαριασμών και παρεπιδημούντων, καθώς και για πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου, η μείωση των οφειλών για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου αγγίζει το 30 %, ενώ χωρίς πρόστιμα και σε 24 δόσεις αναμένεται να γίνει η είσπραξη για τα τέλη εκδιδομένων λογαριασμών και παρεπιδημούντων, καθώς και η είσπραξη των προστίμων Κ.Ο.Κ.

“Ευκαιρία” χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις της Πολιτείας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μιχάλης Περισυνάκης, ο οποίος τόνισε πως μέσω των ρυθμίσεων πραγματοποιούνται σημαντικές οικονομικές απαλλαγές από πρόστιμα.

“Σε κάποιες περιπτώσεις οι δημότες απαλλάσσονται στο 100 % από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, ενώ στις περιπτώσεις της χρήσης κοινόχρηστου χώρου, η απαλλαγή είναι της τάξης του 30 %” ανέφερε ο κ. Περισυνάκης.

Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις παρέχεται η δυνατότητα σε μεγάλη μερίδα οφειλετών να ωφεληθούν, καθώς μπορούν πλέον να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε διάστημα 24 μηνών.

“Ο δήμος επέλεξε συνειδητά την αποπληρωμή των οφειλών σε 24 δόσεις, ενώ είχε τη δυνατότητα να επιλέξει λιγότερες, προκειμένου να διευκολυνθούν στο μέγιστο βαθμό οι πολίτες” τόνισε.

Οι αιτήσεις για την αποπληρωμή των χρεών μπορούν να υποβάλονται από τις 20 Απριλίου στο δήμο Ηρακλείου, ενώ η διαδικασία υποβολής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου.

Η δημοτική Αρχή δηλώνει πως το ενδιαφέρον των πολιτών για τη ρύθμιση των χρεών είναι αρκετά μεγάλο, καθώς κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να επικοινωνούν με το δήμο για πρόσθετες λεπτομέρειες.

Η μεγάλη απήχηση που αναμένεται να έχουν οι ρυθμίσεις, δεν φαίνεται να ανησυχούν την οικονομική υπηρεσία του δήμου, η οποία δηλώνει έτοιμη να διαχειριστεί την κατάσταση.

“Γνωρίζουμε πως θα υπάρξει μεγάλη κίνηση, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι” δηλώνει ο κ. Περυσινάκης προσθέτοντας: “Η επιλογή της 20ης Απριλίου έγινε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ενώ αναμένεται να προσθέσουμε κι άλλους υπαλλήλους προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις αιτήσεις”.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ρυθμίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στο τμήμα ελέγχου προσόδων του δήμου και τα τηλέφωνα 2810 399 138, 2810 399 139, είτε στο τμήμα ταμειακής βεβαίωσης και τα τηλέφωνα 2810 399 145, 2810 399 146.