"Ο ΕΝΙSΑ είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ αν.. γιατί η ισόρροπη ανάπτυξη της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι μύθος” είναι το θέμα της σημερινής εκπομπής ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ που μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου κάθε Παρασκευή 6-7 μ.μ.

Καλεσμένοι: Η κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Ο κ. Νικόλαος Βακάλης, ευρωβουλευτής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανίας, Ερευνας και Ενέργειας. Η κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, νομάρχης Ηρακλείου. Ο κ. Κώστας Καλλέργης μόνιμος ανταποκριτής της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις Βρυξέλλες .Ο κ. Γεώργιος Δημητρίου, στενός συνεργάτης του Εκτελεστικού διευθυντή του ΕΝΙSΑ κ.Αντρέα Πιρόττι και ο κ. Κωσταντίνος Στεφανίδης, Εθνικός εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΣ του ΕΝΙSΑ. “Η ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και η σύγκλιση στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα των ευρωγραφειοκρατών των Βρυξελλών, ούτε κάποιος “Ευρωπαϊκός Μύθος” για χειραγώγηση των λαών της ευρωπαϊκής Περιφέρειας, αλλά μια ζωντανή πραγματικότητα και ένα πλεονέκτημα”. Αυτό φαίνεται από τις συζητήσεις στις αρμόδιες για τον ΕΝΙSΑ Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως το έχουμε ακούσει από τους ευρωβουλευτές κ. Αννυ Ποδηματά και κ Γιώργο Χατζημαρκάκη, Αυτό επιβεβαιώνεται όπως θα ακούσουμε και στη σημερινή απογευματινή μας εκπομπή από την κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον κ. Νικόλαο Βακάλη. Με την παρέμβασή στην Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ελληνίδα αντιπρόεδρος, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας και συζητήσιμων συμπεριφορών και πρακτικών, από ανώτατα όργανα όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εις βάρος των ευρωπαϊκών περιφερειών. Η περίπτωση της αντιμετώπισης του ΕΝΙSΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνεται απορριπτέα και αντιπαραγωγική για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση για να έχει συνοχή πρέπει να συγκλίνει, και να μην προκαλεί τους λαούς της υπογραμμίζει ο κ. Βακάλης, με τους ευρωβουλευτές κ. Ποδηματά και κ. Χατζημαρκάκη που συμμετέχουν στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Ερευνας και Ενέργειας.

Η δυναμική των ευρωβουλευτών, πρέπει να συνοδευτεί και με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης που συμμετέχει στα Συμβούλια υποστηρίζει ο κ. Καλλέργης, που παρακολουθεί το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι από τις Βρυξέλλες. Δεν πρέπει όμως και η ελληνική Πολιτεία να αθετεί το λόγο της, και την υπογραφή της. Οι Τοπικοί φορείς πρέπει να “γρηγορούν”.Την αθετεί; Τι θα μας πουν οι κ.κ. Δημητρίου και Στεφανίδης; Γρηγορούν; Τι απαντά η κ. Σχοιναράκη;

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.