“Φουντώνει” για τα καλά η μάχη της κορυφής όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με αφορμή την αναβολή του αγώνα Πλατανιάς-Ηρόδοτος.

Ο ΑΟΧ προχώρησε χθες (εκπρόθεσμα) σε ένσταση-καταγγελία για την αναβολή ζητώντας την τιμωρία του Ηροδότου προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ομάδας της Αλικαρνασσού σε ήπιους πάντως τόνους. Κι όλα αυτά ενώ το ματς προγραμματίστηκε να γίνει κανονικά την Κυριακή στο Μάλεμε την ώρα που ο ΑΟΧ θα έχει ρεπό κι ενώ είναι ακόμα νωπά τα όσα είχαν συμβεί στα Χανιά σε βάρος του Ηροδότου στον αγώνα με τον ΑΟΧ. Η ομάδα των Χανίων έχοντας έννομο συμφέρον κατέθεσε xθες καταγγελία-ένσταση στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κατά του κύρους του συγκεκριμένου αγώνα που σημειωτέον αναβλήθηκε με απόφαση της Επιτροπής και με αφορμή την κακοκαιρία. Ο ΑΟ Χανιά λοιπόν στηριζόμενος σε τέσσερα διαφορετικά άρθρα του ΚΑΠ (αρ. 10 παρ.2 και 4, αρ. 16 παρ.1α, αρθ.17 παρ.1, 2 και 3, αρθ. 21 παρ. 1δ και 2 α και 3) υποστηρίζει ότι το παιχνίδι αναβλήθηκε με υπαιτιότητα του Ηροδότου τον οποίο κατηγορεί επίσης για διακωμώδηση του αγώνα και γενικότερα του πρωταθλήματος και ζητεί την τιμωρία της ομάδας της Αλικαρνασσού όπως προβλέπεται από το νόμο.

Δηλαδή την κατακύρωση του παιχνιδιού υπέρ του Πλατανιά με σκορ 3-0 και την αφαίρεση τριών βαθμών από την βαθμολογία του Ηροδότου την τρέχουσα σεζόν και ακόμα δυο από αυτή την επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2008-09). Όμως ο ΑΟΧ δεν μένει εκεί, καθώς ζητάει από την Πειθαρχική την βαθύτερη έρευνα της υπόθεσης αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την αξιοπιστία αποφάσεων εντεταλμένων παραγόντων που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην καταγγελία «...δεν λειτούργησαν σύμφωνα με τους κανόνες, αλλά διευκόλυναν παράνομα την μεθοδευμένη συμπεριφορά του Ηροδότου».

Όπως εξηγείται στην καταγγελία, η αναφορά γίνεται στο διαιτητικό τρίο από το Ρέθυμνο (Βάτσιος Α., Μηλάκης Μ., Σταυρουλάκης Γ.Ι.) και τον παρατηρητή του αγώνα που δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και σε δύο μέλη της Επιτροπής Δʼ Εθνικής, Γιάννη Σιγάλα και Μανόλη Σταυρακάκη, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΑΟΧ «έκαναν υπέρβαση εξουσίας και πήραν αποφάσεις που δεν νομιμοποιούνταν να πάρουν, αφού υπάρχει σαφής έλλειψη αρμοδιότητάς τους».

Συμπερασματικά, ο Α.Ο. Χανιά θεωρεί πως «όχι μόνο υπάρχει πρόβλημα για το κύρος του αγώνα ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΗΡΟΔΟΤΟΣ, αλλά γενικότερα για το κύρος διεξαγωγής ολόκληρου του Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής στον 10ο Όμιλο», και για το λόγο αυτό καλεί την Πειθαρχική Επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και νʼ απονείμει δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση η Επιτροπή Πρωταθλήματος όρισε για την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τα 5 παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής που δε διεξήχθησαν στις 17 του μήνα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο στο Μάλεμε.Εμπιστοσύνη

Από την πλευρά της η ομάδα της Αλικαρνασσού προτίμησε μία πιο ήπια στάση. Απάντησε μεν στην καταγγελία του ΑΟΧ χωρίς όμως να ρίξει λάδι στη φωτιά παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν ότι όλα αυτά γίνονται σκοπίμως για να προκαλέσουν πρόβλημα στον Ηρόδοτο εν όψει του αγώνα που θα γίνει την Κυριακή. Η απάντηση του Ηροδότου είναι σε χαμηλούς τόνους και αναφέρει τα εξής: “Σε απάντηση της καταγγελίας που προχώρησε ο ΑΟΧ, σεβόμαστε την ενέργεια του με γνώμονα το γεγονός ότι υπάρχει και από την πλευρά μας εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα του πρωταθλήματος. Αν και το σωματείο μας έχει διαφορετική φιλοσοφία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κερδίζονται οι αγώνες, εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με το φίλο σωματείο του Πλατανιά και γνωρίζουμε ότι οι νίκες διεκδικούνται πάντα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μήπως λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα της ομάδας μας με τον Πλατανιά, η καταγγελία αυτή προσπαθεί να πυροδοτήσει το κλίμα της αναμέτρησης;