Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια που προκάλεσαν διαδηλωτές, το βράδυ της Τρίτης, μπροστά από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι κατανοεί τα συναισθήματα των διαδηλωτών, αλλά δεν δικαιολογεί το λιθοβολισμό και τη βία.

"Αυτό το καταδικάζω, όμως είναι πλήρως κατανοητό, σε τόσο δύσκολους καιρούς, να απαιτείς ο λαός να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά και να εκφράσει την αντίθεσή του και την άποψή του με ειρηνικό τρόπο. Δικαιολογώ αυτό το κομμάτι αλλά δεν δικαιολογώ τη βία.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα με τη βία", τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι, προσθέτοντας ότι η έκφραση της δυσαρέσκειας αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Ακόμη το συγκυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, αρχηγός του οποίου είναι ο κ. Γκρούεφσκι, καταδίκασε τα προχθεσινά επεισόδια στο Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας και απηύθυνε έκκληση, οι πολίτες σε αυτές τις στιγμές να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ενδίδουν σε καμία πρόκληση.

"Το VMRO-DPMNE καταδίκασε τη προχθεσινή βανδαλιστική συμπεριφορά ομάδας νέων, οι οποίοι χειραγωγήθηκαν από κάποιον που θέλει το κακό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες σε αυτές τις στιγμές να μην ενδίδουν σε διάφορες προκλήσεις", δήλωσε, χθες, στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, ο βουλευτής του εν λόγω κόμματος, Ζόραν Πέτρεφσκι.