Στήριξη στην υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια στο δεύτερο γύρο των εκλογών ανακοίνωσε ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ήταν επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών μέχρι την αποχώρηση του ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε τη χαρά του γιατί «σήμερα διαμορφώνονται συνθήκες ανασύστασης της τριμερούς συνεργασίας».

Ο κ. Λιλλήκας, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου υπενθύμισε ότι στη δήλωσή του στις 31 Αυγούστου, με την οποία ανακοίνωνε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, τόνιζε ότι η καρδιά του παραμένει στο ΑΚΕΛ και την Αριστερά και είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι και στο μέλλον θα δώσουν κι άλλες μάχες από το ίδιο χαράκωμα.

Είπε επίσης ότι στη δήλωσή του είχε εκφράσει την άποψη ότι η τριμερής συνεργασία υπήρξε ευλογία για τον τόπο και ότι έπρεπε να συνεχισθεί, ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε δημοσίως δηλώσει ότι στην περίπτωση που ο κ. Παπαδόπουλος δεν θα περνούσε στο δεύτερο γύρο, θα στήριζε τον Δημήτρη Χριστόφια.

«Με κριτήριο το Κυπριακό υποστήριξα τον πρόεδρο Παπαδόπουλο γιατί πίστευα και πιστεύω στην ορθότητα της πολιτικής του», είπε ο κ. Λιλλήκας.

Εξάλλου, οι Ενωμένοι Δημοκράτες εξέφρασαν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών και επανέλαβαν την υποστήριξή τους προς την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, την οποία, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, θεωρούν ως την καταλληλότερη για να οδηγήσει τον τόπο έξω από τα σημερινά αδιέξοδα.