Την ενόχληση της Περιφέρειας προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν προχθες στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών για το θέμα των γεωτρήσεων και της διαχείρισης των υδάτων.

Οι δηλώσεις και οι υπαινιγμοί για σκοπιμότητες και χορήγηση αδειών στους ημέτερους προκάλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες την οργή του περιφερειάρχη ο οποίος όμως δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Χθες η “Π” επικοινώνησε με τον κ.Τσόκα και ζήτησε τη θέση του για το όλο θέμα που προέκυψε, αλλά ο περιφερειάρχης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά. Αρκέστηκε να πει ότι με βάση το νόμο η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα για τις γεωτρήσεις.

Ωστόσο, συνεργάτες του κ.Τσόκα σχολίαζαν χθες με νόημα ότι ‘τα αρχεία και οι άδειες για τις γεωτρήσεις είναι στη διάθεση όποιου τις θέλει, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι μάλλον…δεν συμφέρει ορισμένους να βγουν προς τα έξω καθώς εκείνοι που έχουν πάρει άδεια για γεώτρηση μόνο…γαλάζιοι που δεν είναι!

Στην Περιφέρεια έχουν ενοχληθεί με τον τρόπο χειρισμού του θέματος θεωρώντας ότι η νομαρχία εμπλέκεται σε άλλων αρμοδιότητες ενώ φαίνεται ότι υπήρξε αντίδραση και από το πώς κλήθηκαν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.

“Ειδοποίησαν τους ανθρώπους να πάνε στη Νομαρχία χωρίς να ενημερωθεί ο περιφερειάρχης. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει όταν ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας είχε καλέσει υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχίας σε σύσκεψη. Δεν είχε ενημερώσει τη νομάρχη η οποία αντέδρασε τότε έντονα’ έλεγαν συνεργάτες του περιφερειάρχη. Και αντέκρουαν τη δεύτερη επιστολή που απηύθυναν οι δύο αντινομάρχες στον κ.Τσόκα θεωρώντας άκομψη μια τέτοια ενέργεια.

“Καλά στη Νομαρχία δεν έχουν πρωτόκολλο να του ρίξουν μια ματιά;’ Ρωτούσαν με νόημα στην Περιφέρεια.

Είναι φανερό πάντως ότι η “κόντρα μεταξύ περιφέρειας και νομαρχίας δεν έχει να κάνει με το πρωτόκολλο, αλλά μάλλον με τη…χημεία και την έλλειψη συνεργασίας.

Θυμίζουμε ότι ησυνεδρίαση των δύο επιτροπών είχε θέμα τις γεωτρήσεις-κυρίως της Μεσαράς-που παρά τα απαγορευτικά μέτρα είναι πάμπολλες και πολύ περισσότερες οι αιτήσεις που υποβάλλονται. Επειδή τα τελευταία απαγορευτικά μέτρα της Περιφέρειας δημιούργησαν νέα δεδομένα σε συνδυασμό τις εκατοντάδες αιτήσεις που υπάρχουν οι δύο εμπλεκόμενες επιτροπές ζήτησαν να συνεδριάσουν από κοινού και να καλέσουν τον προϊστάμενο της ΠΕΧΩ της Περιφέρειας κ.Μαυράκη και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης υδάτων κ.Μπουλουκάκη. Η συνεδρίαση αρχικά είχε οριστεί για την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λίγο πριν ξεκινήσει οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες ειδοποίησαν ότι ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να παραστούν. Σε εκείνη τη συνεδρίαση που ξεκίνησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε οι νομαρχιακοί σύμβουλοι αντέδρασαν για την στάση της Περιφέρειας, αλλά συμφώνησαν να τους ξανακαλέσουν μήπως και ήταν τυχαίο. Μάλιστα οι δύο αντινομάρχες έστειλαν από κοινού επιστολή στον περιφερειάρχη κ.Τσόκα από τον οποίο ζητούσαν διά των υπηρεσιών του την σχετική ενημέρωση. Και όρισαν τη νέα επιτροπή για χθες αναμένοντας ότι οι κ.Μαυράκης και Μπουλουκάκης να είναι παρόντες.

Ωστόσο οι δύο παράγοντες προφανώς κατόπιν εντολής δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν να ενημερώσουν την επιτροπή!

Αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα και καταφέρθηκαν κατά της Περιφέρειας αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι κρύβεται πίσω από τη διαχείριση των γεωτρήσεων και τις αιτήσεις που γίνονται δεκτές.