Και ποινικές ευθύνες έχουν οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και η κυβέρνηση για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουλάς ο οποίος εξαπέλησε επίθεση στην συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Στα στοιχεία που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο ανέφερε ότι στο Νευρολογικό Τμήμα υπάρχει ένας διευθυντής και τρεις ειδικευόμενοι.

Στην Ογκολογική Κλινική, ένας διευθυντής, ένας επιμελητής Α΄. Στο Ψυχιατρικό Τμήμα, ένας διευθυντής. Στην Αντιφυματική Μονάδα, ένας διευθυντής.

Στην Α΄ Παθολογική Κλινική δεν υπάρχει διευθυντής για πέντε χρόνια. Υπάρχουν τρεις θέσεις επιμελητών κενές, εκ των οποίων η θέση του Επιμελητή Ουρολογίας από τον Αύγουστο του 2006.

Ο Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής παραιτήθηκε. Όσον αφορά τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, στις 8/2/2008, σε χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, σε τριάντα έναν ασθενείς αντιστοιχούσε μία νοσηλεύτρια. Ο αρμόδιος Υφυπουργός απάντησε με γενικόλογες διακηρύξεις ότι δήθεν τα κενά θα καλυφθούν εν καιρώ και ότι η Κυβέρνηση επιδεικνύει το ενδιαφέρον της καθημερινά. Φυσικά η πραγματικότητα διαψεύδει τις Κυβερνητικές δικαιολογίες και δικαιολογημένα ο Κος Σκουλάς επεσήμανε και τις ποινικές ευθύνες που έχουν οι υπεύθυνοι.