Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου από τον πλοίαρχο Μαρίνο Παττακό στον αντιπλοίαρχο Ν. Γεωργέλο, ο οποίος ορίστηκε με απόφαση του ΥΕΝ ως νέος κεντρικός λιμενάρχης.

Ο κ. Γεωργέλος εξήρε το έργο του προκατόχου του, κάνοντας λόγο για μία υπηρεσία που λειτουργεί υποδειγματικά σε όλους τους τομείς , κάτι που οφείλεται, όπως είπε, αφενός στην προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι λιμενικοί του ΚΛΗ και αφ ετέρου στη διοίκηση που ασκούνταν από τον κ. Παττακό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα διοικήσεως του Λιμεναρχείου.

Επαινετικά όμως λόγια είχαν να πουν για τον πρώην λιμενάρχη όλοι οι αξιωματικοί που βρέθηκαν χθες στην τελετή.

Ο κ. Παττακός εμφανώς συγκινημένος δήλωσε μιλώντας στα ΜΜΕ « με ανάμικτα συναισθήματα, χαράς, λύπης και συγκίνησης παραδίδω τη διοίκηση του ΚΛΗ στον άξιο αξιωματικό αντιπλοίαρχο Λ.Σ Ν. Γεωργέλο. Χαρά γιατί διαπιστώνω ότι το έργο και η προσπάθεια που καταβάλαμε αναγνωρίζετε από τους προϊσταμένους μας, από την τοπική κοινωνία και από όλους τους φορείς που συνεργαστήκαμε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Λύπη και συγκίνηση γιατί μετά από 35χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο Λ. Σ αποχωρίζομαι μία υπηρεσία που αγάπησα σαν δεύτερο σπίτι μου. Εκείνο που ήθελα να επισημάνω είναι ότι από την πλευρά μου καταβλήθηκε η όποια δυνατή προσπάθεια για να φέρουμε σε πέρας το έργο της υπηρεσίας, να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του λιμανιού μας και την ασφάλειά του». Ο κ. Παττακός ευχαρίστησε τον πρώην ΥΕΝ Μ. Κεφαλογιάννη και την ηγεσία του Λ.Σ, τους αξιωματικούς και όλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου, τους Έλληνες ναυτικούς και τον ΟΛΗ που συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια να φτάσει σε υψηλό επίπεδο το λιμάνι του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργέλος δήλωσε πως αισθάνεται συγκινημένος καθώς αναλαμβάνει τα ηνία ενός κεντρικού λιμεναρχείου, το οποίο λειτουργεί άψογα σε όλους τους τομείς. «Η αποτελεσματικότητα του είναι υποδειγματική. Προσωπικά αυτό μου δίνει ένα επιπρόσθετο βάρος. Η ζώνη ευθύνης του Λιμεναρχείου είναι πολύ μεγάλη. Για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα θα χρειαστεί καλή συνεργασία από όλους, πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης για να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος μας. Το επίπεδο του Λιμεναρχείου αυτή τη στιγμή είναι πολύ υψηλό. Καλούμε και είμαι υποχρεωμένος να διατηρήσω το επίπεδο του Λιμεναρχείου σε υψηλά επίπεδα και να προσπαθήσω να το ανεβάσω. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και η καλύτερη αστυνόμευση όλων των περιοχών που έχουμε αρμοδιότητα και η ευρυθμη λειτουργία του λιμανιού».

Ο νέος λιμενάρχης

Ο αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεωργέλος Νικόλαος, γεννήθηκε στην Λιβαδειά Βοιωτίας το 1959.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος.

Εχει υπηρετήσει στα Κεντρικά Λιμεναρχεία Πειραιά και Ρόδου καθώς και σε επιτελικές θέσεις των Διευθύνσεων Θαλασσίων Συγκοινωνιών και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενώ το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος.

Είναι παντρεμένος με την συνάδελφό του αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Παπαδάκη Στυλιανή, χημικό - μηχανικό και έχουν δύο παιδιά, την Μαρία - Βασιλική και τον Θανάση, 13 και 12 ετών αντίστοιχα.