Με μάρκες που έδινε σε εκλεκτούς πελάτες λειτουργούσε σύμφωνα με την Αστυνομία το … καζίνο του έρωτα που είχε δημιουργήσει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που του ανήκουν στην περιοχή των Γουρνών ένας 39χρονος άνδρας που συνελήφθη προχθές. Αστυνομικοί της ΕΙΔΑΣΥΔΕ παρακολουθούσαν τον ίδιο και τις δραστηριότητές του για περίπου ένα χρόνο.

Ήταν όμως ιδιαίτερα προσεκτικός, δεν ανοιγόταν σε αγνώστους και επέλεγε με πολλή προσοχή ποιους θα βάλει στα διαμερίσματά του για να συνευρεθούν με τις κοπέλες που είχε στη δούλεψή του. Τα ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης που λάμβανε τον βοήθησαν να μην πέσει ποτέ στην παγίδα της Αστυνομίας, που πολλές φορές είχε σχεδιάσει μέτρα που δεν ευόδωσαν για τη σύλληψή του. Προχθές το βράδυ σε μία ακόμη επιχείρηση που στήθηκε, οι αστυνομικοί της ΕΙΔΑΣΥΔΕ παρακολουθούσαν γι αρκετή ώρα τα επιπλωμένα διαμερίσματα, παρατηρώντας μεγάλη προσέλευση ανδρικού πληθυσμού. Δύο άτομα που βρίσκονταν εκεί λίγη ώρα πριν βγήκαν με διαφορά λίγων λεπτών κι «έπεσαν» πάνω στους αστυνομικούς. Οι δύο πελάτες είπαν πως λειτουργεί το παιχνίδι και πως πλήρωσαν 60 ευρώ για τις υπηρεσίες που τους προσέφερε μία νεαρή κοπέλα από την Αλβανία που αργαζόνταν εκείνη την μέρα στα διαμερίσματα.

Με βάση αυτές τις μαρτυρίες οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό όπου βρίσκονταν δύο πελάτες, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που συνελήφθη μαζί με την 20χρονη αλλοδαπή. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας κι όχι στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Στο Τμήμα η κοπέλα παραδέχτηκε ότι εκδιδόταν έναντι του ποσού των 60 ευρώ, δίδοντας τα μισά στον 39χρονο προαγωγό της. Υποστήριξε ότι εργάζεται στα διαμερίσματα τις τελευταίες ημέρες.

Εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ζήτησε το δικηγόρο του. Οι αστυνομικοί πάντως δεν βρήκαν άλλες κοπέλες στο εσωτερικό των διαμερισμάτων, παρά το ότι γνώριζαν ότι είναι πολλές οι αλλοδαπές που είχαν προσφέρει τις υπηρεσίες τους εκεί κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξεως των 18 χιλιάδων ευρώ σε ένα χάρτινο κιβώτιο. Αυτά τα χρήματα, όπως έλεγαν αστυνομικοί, προέρχονταν από τις παράνομες δραστηριότητες της κοπέλας που συνελήφθη και από τα πολλά ραντεβού που είχε σε καθημερινή βάση. Στην κατοχή της 20χρονης αλλά και του 39χρονου βρέθηκαν οι μάρκες που δίδονταν στους πελάτες του παράνομου οίκου ανοχής. Η Αστυνομία κατέσχεσε τα τηλέφωνα των συλληφθέντων και ατζέντες με ονόματα και τηλέφωνα πελατών από πολλά μέρη της Κρήτης.