Στο ποδόσφαιρο ο πιο ισχυρός “νόμος” λέει ότι ομάδα που δεν σκοράρει δεν μπορεί να νικήσει, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κινδυνεύει να χάσει και το ματς. Αυτό ακριβώς έγινε χθες στο Ρέθυμνο στο κρητικό ντέρμπι της Γʼ Εθνικής όπου ο ΠΟΑ αν και είχε πολλές ευκαιρίες στο βʼ ημίχρονο δεν βρήκε δίχτυα και έτσι γνώρισε την ήττα 1-0 από τον Αστέρα που έστω και για μια φορά “σημάδεψε” καλύτερα.

Το ματς είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις με τους γηπεδούχοςυ πάντως να καταφέρνουν να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη με το γκολ του Αποσκίτη στο 38ʼ. Στην επανάληψη και κυρίως μετά την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, ο ΠΟΑ κυριάρχησε αλλά ήταν άτυχος στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, που άξιζε βάσει της συνολικής παρουσίας των δύο ομάδων.



Το ματς

Με αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα παρουσιάστηκε στο Ρέθυμνο ο ΠΟΑ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Ρόδο. Ο Γιάννης Ταουσιάνης λόγω του τραυματισμού του Μπενίτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ρίσκαρε την συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα και έτσι επέλεξε ως σύστημα το 4-2-3-1, ενώ ταυτόχρονα “έδεσε” περισσότερο την άμυνα του. Ετσι εκτος του Ρουμπάκη κάτω από τα γκολ ποστ, οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι Διγενής, Λεκάκης , Μαρρής, Πολεμαρχάκης, οι Σουτζής - Καινουργιάκης σε ρόλο αμυντικών χαφ, οι Παπαδημητρίου - Χαλκιαδάκης (δεξιά) στις πτέρυγες και ο Χατζηανδρέου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Συσκάκης. Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης έμεινε πιστός στο προσφιλές του σύστημα 4-4-2 με τους Αποσκίτη - Ταμάμη στην επίθεση και τους Ανδριαδάκη (δεξιά), Γωνιωτάκη (αριστερά) να δίνουν πολύτιμες βοήθειες από τα πλάγια. Το ντέρμπι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό, με καλές στιγμές εκατέρωθεν και γενικά με αρκετή διάθεση από τους δύο “μονομάχους” για να επιβάλουν το... νόμο τους. Κάτι που... πρόλαβαν να κάνουν οι γηπεδούχοι καθώς ο Αποσκίτης με εξαιρετική κεφαλιά στο 38ʼ έβαλε σε θέση...οδηγού τον Αστέρα κάνοντας το 1-0. Ο Γιάννης Ταουσιάνης με εσωτερικές αλλαγές προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του με τον Παπαδημητρίου να παίζει πίσω από τον φορ αλλά τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Ρεθύμνου να προηγείται 1-0. Γενικά στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν αρκετά καλό, το ματς είχε ρυθμό, η υπεροχή αλλά και οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες όμως οι γηπεδούχοι είχαν το αβαντάζ λόγω του γκολ του Αποσκίτη. Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και η επανάληψη όμως στο τελευταίο ημίωρο το γήπεδο έγινε... κατηφορικό προς την εστία του Κιοσσέ. Ο Γιάννης Ταουσιάνης κάνοντας δύο αλλαγές (Μπενίτες - Γκιάτας ) γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τον Αργεντινό επιθετικό να παίζει δίπλα στον Συσκάκη και τον ΠΟΑ να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός. Οι Ατσαλενιώτες πίεζαν συνεχώς όμως δεν μπόρεσαν να βρουν τον...δρόμο προς τα δίχτυα και μοιραία γνώρισαν την ήττα μετά από πάρα πολύ καιρό.

Στο 74ʼ ο Μπενίτες, στο 79ʼ ο Συσκάκης, στο 80ʼ ο Καινουργιάκης και στο 89ʼ ο Σουτζής απέτυχαν να σκοράρουν και έτσι ο Αστέρας που “ροκάνιζε” το χρόνο πήρε μια σπουδαία νίκη και τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Καλύτεροι από τον ΠΟΑ οι Λεκάκης, Σουτζής και ο Παπαδάκης όσο έπαιξε, ενώ από τον Αστέρα ξεχώρισαν οι Αποσκίτης και Ανδριαδάκης.

Ο Αθηναίος διαιτητής Κατσιμίγκος δεν έκανε το μεγάλο λάθος, στον ΠΟΑ πάντως “φωνάζουν” για τις κίτρινες κάρτες που έδειξε στους ποδοσφαιριστές του. Πιο συγκεκριμένα κιτρίνισε τους Σουτζή, Λεκάκη, Καινουργιάκη, Συσκάκη, Κατσαμά, Ανδριαδάκη, Αποσκίτη και Γωνιωτάκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ Ρ: Κιοσσές, Κασέλας, Αργυράκης, Τσιμπανάκος, Κατσαμάς, Γωνιωτάκης, (90ʼ Πετράκης), Ανδριαδάκης, Φραντζεσκάκης, Πατελής, Ταμάμης (82ʼ Λούμπος), Αποσκίτης (89ʼ Ρουμπακης).

ΠΟΑ: Ρουμπάκης, Διγενής, Πολεμαρχάκης (59ʼ Μπενίτες), Μαρρής, Λεκάκης, Σουτζής, Καινουργιάκης, Χατζηανδρέου (59ʼ Γκιάτας), Χαλκιαδάκης, Φραντζεσκάκης, Παπαδημητρίου, (72ʼ Παπαδάκης), Συσκάκης.