Σε άθλιες συνθήκες ζούσε η τριμελής οικογένεια σε μία παλιά και βρώμικη μονοκατοικία στην περιοχή των Δειλινών.

Ένα σπίτι τεσσάρων δωματίων με έντονη τη μυρωδιά της μούχλας και της κλεισούρας. Στο δωμάτιο που κοιμόταν ο 7χρονος υπήρχε μία τηλεόραση, ένα μονό κρεβάτι, στρωμένο με δύο παλιές κουβέρτες κι ένα βρώμικο μαξιλάρι. Στους τοίχους φαίνονταν ζωγραφιές που είχε σχεδιάσει με μπλε στυλό το παιδί, ενώ τα ρούχα του ήταν στοιβαγμένα σε μία καρέκλα.

Το σπίτι τους χθες το πρωί παρέμενε κλειστό. Η 71χρονη Β. Μπιτζανάκη έφυγε από νωρίς για να πάει στο γιο της μία αλλαξιά ρούχα στα κρατητήρια. Επέστρεψε λίγο λίγα λεπτά πριν από τις 12 και δε βγήκε έξω, όπως συνήθως έκανε.

Όταν τη συναντήσαμε ετοιμαζόταν να μαγειρέψει και να βάλει πλυντήριο, όπως μας είπε. «Βρήκαμε άδικα το μπελά μας» ήταν τα πρώτα της λόγια και παρά το γεγονός ότι υπήρχε η ομολογία των πράξεων του γιου της στους αστυνομικούς. «Ο γιος μου είναι αλήθεια ότι ομολόγησε, αλλά όπως μου είπε, τον πίεσαν».

Αναφέρεται στο απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, οπότε και αποκαλύφθηκε, ο Γολγοθάς αυτού του παιδιού. Η ηλικιωμένη γυναίκα ισχυρίζεται ότι το εγγόνι της έπεσε από το κρεβάτι. «Σκίστηκε η μυτούλα του από ένα παιχνίδι κατά την πτώση. Μου φώναζε «γιαγιά, γιαγιά μου» κι εγώ έτρεξα να δω τι συμβαίνει.

Ο πατέρας του κοιμόταν κι εγώ του φώναξα να σηκωθεί από το κρεβάτι. Με βοήθησε και πλύναμε το προσωπάκι του παιδιού. Μετά εκείνος τηλεφώνησε από το κινητό μου για να έρθει ασθενοφόρο, αλλά δεν μπορούσε να έρθει μαζί μας στο νοσοκομείο, γιατί δούλευε.

Ήρθε μετά με τους αστυνομικούς. Το παιδί χτύπησε και ορκίζομαι γι αυτό με τα παιχνίδια στο πρόσωπο και στην πλάτη». Της ζητήσαμε να μας δείξει τι είδους παιχνίδια είναι αυτά που προκαλούν τέτοια τραύματα και αφήνουν αυτού του είδους τα σημάδια στο σώμα. «Τα πέταξα σήμερα το πρωί» ήταν η απάντησή της.

Στρέφεται κατά των γειτόνων της όταν της λέμε ότι οι περισσότεροι έβλεπαν και άκουγαν πως ο γιος της χτυπούσε το παιδί κι ενίοτε κι εκείνη. «Οι γείτονες είναι όλοι ρουφιάνοι και λένε ψέματα» σχολιάζει και δίνει μία ακόμη απάντηση που προκαλεί εντύπωση. «Δεν το χτυπούσε το παιδί, αλλά εάν τύχαινε καμιά φορά να το χτυπήσει κι αυτός σαν πατέρας, εγώ του έλεγα να σταματήσει γιατί θα του σπάσω τα χέρια». Η 71χρονη γυναίκα παραδέχεται ότι έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι και δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ίσως για το βιασμό του αγοριού. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνέβαινε κάτι τέτοιο από τον πατέρα του. Ίσως το «πειράξαν» το παιδί στη γειτονιά που γύριζε μέχρι να επιστρέψω εγώ από τη δουλειά για να το μαζέψω». Η ίδια όπως μας είπε, έκανε στο παιδί μπάνιο, αλλά δεν είχε προσέξει τίποτα το ανησυχητικό. Ούτε, όπως τόνισε, της είχε πει κάτι.

«Το παιδί εκεί που προχωρούσε έπεφτε. Ήταν στο δρόμο και έπεφτε κάτω και χτυπούσε στην πλάτη και στο πρόσωπο του» είπε για να δικαιολογήσει τα ευρήματα του ιατροδικαστή που έκαναν λόγο για κακοποίηση.

Η γιαγιά του παιδιού που αφέθηκε ελεύθερη από την ανακρίτρια καταριέται τη μητέρα του. «Ήταν δύο μηνών ο Κώστας και έφυγε. Δεν ήρθε μία ώρα να το δει, παρά το ότι είχε την επιμέλειά του. Μένει στο Ηράκλειο με κάποιον που είναι καρδιοπαθής και δεν έχει ενδιαφερθεί για τίποτα. Εγώ πουλώ λαχεία και του αγόραζα ρούχα και παιχνίδια. Είναι δικό μου το παιδί, εγώ το μεγάλωσα και το λατρεύω» έλεγε, χωρίς όμως να τρέξει ούτε δάκρυ από τα μάτια της.