Την κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Κωμωδία των Παρεξηγήσεων” παρουσιάζει το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας απόψε στις 9.30 στο κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου για το φεστιβάλ “Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2003”.

Πρόκειται για μια από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του μεγάλου δραματουργού από ένα θίασο εξαιρετικών συντελεστών. Ο Γιώργος Κιμούλης υποδύεται έναν από τους βασικούς ήρωες του έργου, ενώ ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Ρένια Λουιζίδου και η Βίκυ Σταυροπούλου μοιράζονται μαζί του αυτό το καλοκαιρινό ταξίδι.

Η “Κωμωδία των παρεξηγήσεων” είναι ένα θεατρικό παιχνίδι γοητευτικό και αποκαλυπτικό, όπου εφαρμόζονται με αυστηρότητα οι νόμοι της θεωρίας των πιθανοτήτων. Είναι απόλυτο θέατρο γιατί δεν μιμείται τη ζωή αλλά υπακούει στην απόλυτη συμβαση, στο κλείσιμο του ματιού προς το θεατή. Στην “Κωμωδία των παρεξηγήσεων” θεατές και ηθοποιοί απολαμβάνουν την ηδονή της πιο γοητευτικής απάτης του θεάτρου.

Το βασικό εξωφρενικό εύρημα του έργου είναι δύο αδέλφια - δίδυμα, που έχουν χαθεί και διασταυρώνονται στα σοκάκια μιας πόλης χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Η εξωφρενικότητα πολλαπλασιάζεται από τη στιγμή που οι δύο δίδυμοι έχουν ως υπηρέτες δύο επίσης δίδυμους.

Ο Σαίξπηρ σε μια εποχή που η πατρίδα του παραδίδεται στους εμπόρους, μελετά τα ανθρώπινα ήθη ακροβατώντας στην κόψη του ξυραφιού, κινώντας τα πρόσωπά του με μόνη κινητήρια δύναμη την τύχη.

Μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης. Σκηνικά: Παναγιώτα Κοκορού. Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου. Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη. Βοηθός χορογράφου: Σταυρούλα Σιάμου. Φωτισμοί: Λουκάς Χατζής. Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κιμούλης - Λίνα Νικολακοπούλου. Στιχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου φέτος το καλοκαίρι στις συνοικίες και τα νέα δημοτικά διαμερίσματα. Συγκεκριμένα:

• Στις δαφνές θα δοθεί συναυλία έντεχνης παραδοσιακής μουσικής με την Ελένη Κουβίδη.

• Στους Αθανάτους θα δοθεί συναυλία έντεχνης μουσικής με το Γιώργο Σταυρακάκη.