Η αντίστροφη μέτρηση για την τελική φάση του EURO 2008, που θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 29 Ιουνίου στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, αρχίζει σήμερα το μεσημέρι (1 μ.μ) στη Λουκέρνη, με τη διεξαγωγή της κλήρωσης για τον καταρτισμό των τεσσάρων ομίλων.

Οι 16 εθνικές ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Ευρώπης, θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA, προκειμένου να προκύψουν οι τέσσερις όμιλοι της πρώτης φάσης.

Η Εθνική βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ως κάτοχος του θεσμού και θα αποφύγει σίγουρα τις συνδιοργανώτριες Αυστρία και Ελβετία, όπως επίσης και την Ολλανδία. Από κει και πέρα, στο δεύτερο γκρουπ καλό θα ήταν να αποφευχθεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία αλλά και η δυνατή Τσεχία, την οποία πάντως η ομάδα του Ρεχάγκελ είχε επικρατήσει στον επικό ημιτελικό του Euro 2004. Πιο βατές είναι η Κροατία και Σουηδία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θεωρούνται εύκολες. Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, βρίσκεται η Ρουμανία, η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ευχής έργον είναι η κλήρωση με τους Βαλκάνιους και η αποφυγή των άλλων τριών "μεγαθηρίων". Πάντως, η Πορτογαλία δεν έδειξε σε καλή κατάσταση στα προκριματικά, ενώ η Ισπανία εμφανίζεται πάντα κατώτερη των προσδοκιών. Τέλος, στο τέταρτο γκρουπ βρίσκεται η Πολωνία, η Γαλλία, η Τουρκία και η Ρωσία. Είναι περιττό να πούμε ότι οι "τρικολόρ" είναι η ομάδα που απευχόμαστε. Οι άλλες τρεις είναι σαφώς μέσα στα μέτρα της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ.

Η Εθνική Ομάδα θα δώσει τον πρώτο αγώνα της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 9 (Βέρνη) ή 10 (Σάλτσμπουργκ) Ιουνίου 2008 και θα συνεχίσει στην ίδια πόλη μέχρι τις 17 ή 18/6/2008. Στην εναρκτήρια αναμέτρηση του τουρνουά, στις 7/6/2008 (7 μ.μ, ώρα Ελλάδας), θα παίξει η Ελβετία στο «Σεντ Γιάκομπ» της Βασιλείας με πιθανούς αντιπάλους τις ευρισκόμενες στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας Εθνικές Ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι το EURO2008 ολοκληρώνεται την Κυριακή 29/6/2008 στο «Ερνς Χάπελ» της Βιέννης (9.45 μ.μ, ώρα Ελλάδας), όπου θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης.Επιμένουν για Ρεχάγκελ στην Αυστρία

Συνέχεια στο θέμα του ενδιαφέροντος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστρίας να προσλάβει τον Ότο Ρεχάγκελ, αντικαθιστώντας τον Γιόζεφ Χίκερσμπεργκερ αμέσως μετά την τελική φάση του EURO 2008, δίνει ο αυστριακός Τύπος. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας («Krone Zeitung») ανέφερε πως έχει ήδη γίνει συνάντηση επί αυστριακού εδάφους, συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο, ανάμεσα στον πρόεδρο της τοπικής ομοσπονδίας, Φρίντριχ Στίκλερ, με τον Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό.

Ο πρόεδρος της OFB επιβεβαιώνει την αναζήτηση του διαδόχου του Χικερσμπέργκερ, αλλά δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί σχετικώς αμέσως μετά τη λήξη του EURO. Στο μεταξύ, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία περιμένει την απάντηση του «Χερ Ότο» κοντά στα Χριστούγεννα και δεν επιθυμεί περαιτέρω παράταση, γιατί σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα πρέπει να ξεκινήσει την αναζήτηση αντικαταστάτη. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Ότο Ρεχάγκελ θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν από κοντά αύριο στη Λουκέρνη.