Τον γνωστό Ηρακλειώτη ζωγράφο Γιάννη Μιγάδη τιμά ο δήμος Ηρακλείου με την απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης». Η τελετή απονομής του βραβείου θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Η τελετή θα ξεκινήσει με μουσική από την Ορχήστρα Εγχόρδων του δήμου Ηρακλείου, θα προβληθούν εικόνες και θ’ αναγνωστεί η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και θ’ ακολουθήσει ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για να γίνει στη συνέχεια η απονομή του βραβείου. Μετά την τελετή θα εγκαινιαστεί στον ίδιο χώρο έκθεση έργων του τιμώμενου καλλιτέχνη.

Ο ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1926 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Παρθένης και ο Αργυρός. Την περίοδο 1947-1951 γνωρίστηκε με τον Τσαρούχη και σύχναζε σε κύκλους της αθηναϊκής διανόησης. Τον ενδιέφερε το θέατρο και δούλεψε ως βοηθός σκηνογράφος με τον Ανεμογιάννη, τον Αγγελόπουλο και τον Τσαρούχη. Ενώ ζωγράφιζε και πραγματοποιούσε εκθέσεις ζωγραφικής, εργαζόταν παράλληλα ως σκηνογράφος. Μεταξύ των παραστάσεων όπου εργάστηκε ως σκηνογράφος ήταν ο «Καπετάν Μιχάλης» του Καζαντζάκη με τον Μάνο Κατράκη. Το 1972 απέσυρε τα έργα του και αρνήθηκε για πολιτικούς λόγους, τη συμμετοχή του στην επίσημη έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών, που οργάνωνε η Εθνική Πινακοθήκη για το επόμενο έτος στο Λονδίνο.

Το 1999 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και το 2003 του απονεμήθηκε το βραβείο Πάνου Αραβαντινού για το σκηνογραφικό και ενδυματολογικό του έργο.