Προ του λουκέτου η Ολυμπιακή

Διαβεβαιώσεις στους εργαζόμενους


Σε ακόμα δυσκολότερη θέση πλέον η ΟΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη. Μετά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο επίτροπο της Κομισιόν, ο υπουργός δεν έκρυψε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν στο δρόμο.

«Η προσφυγή της Ryan Air εναντίον της Κομισιόν για αδράνεια απέναντι σε ανταγωνιστές της ΟΑ, καθώς και το αίτημα για άνοιγμα φακέλων για παράνομες κρατικές ενισχύσεις της ΟΑ το διάστημα 2004-2007, δυσχεραίνει την κατάσταση της εταιρείας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος έδωσε τέσσερις διαβεβαιώσεις: οι εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν χωρίς δουλειά, δεν θα θιγούν οι αεροπορικές συνδέσεις με τις νησιωτικές περιοχές, επιδιώκεται «χωρίς σπουδή, αλλά και χωρίς χρονοτριβές» βιώσιμη λύση και ότι η όποια λύση βρεθεί, θα αποτρέπει τις συνθήκες μονοπωλίου στην αγορά των αεροπορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ζακ Μπαρό δήλωσε σχετικά: «Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά πάρα πολύ τις προσπάθειες του Έλληνα υπουργού Μεταφορών και το πνεύμα της συνεργασίας που επιδεικνύει, ωστόσο θεωρεί ότι η αποστολή που έχει αναλάβει ο Έλληνας υπουργός είναι σχεδόν αδύνατη».

Υπενθυμίζεται ότι η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair προσέφυγε στο Ευρωδικαστήριο κατά της Ελλάδας για τις κρατικές ενισχύσεις προς την ΟΑ.

«Η ελληνική κυβέρνηση παρείχε πρόσφατα οικονομική ενίσχυση στην Ολυμπιακή της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, ως επί το πλείστον για 'ανεξόφλητες υπηρεσίες' προσφερόμενες από την εταιρεία προς την κυβέρνηση» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι.

Η Ryanair υπέβαλε το 2006 αίτημα στην Κομισιόν προς «διερεύνηση» της «πασιφανούς καταπάτησης» των ευρωπαϊκών όρων ανταγωνισμού και μην έχοντας πλέον εναλλακτική λύση κατέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Η κίνηση αυτή της Ryanair είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς δράσεων της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης κατά της Κομισιόν, επειδή δεν λαμβάνει μέτρα κατά των κυβερνήσεων που θεωρεί ότι παρέχουν παράνομα οικονομική ενίσχυση σε εθνικές αεροπορικές εταιρείες όπως η Air France, η Lufthansa και η Alitalia.