Υπέρ της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου να αναβαθμιστεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας στην Κρήτη, τάχθηκε χθες ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Ο κύριος Αρχοντάκης προήδρευσε χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη στη Νομαρχία Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μέτρα για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λιμανιού της Σούδας αλλά και του οδικού δικτύου της περιοχής που συνδέει το αεροδρόμιο Χανίων, το λιμάνι Σούδας και τον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού.

Στη σύσκεψη οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας που θα ερευνήσει όλες τις πτυχές του κεφαλαίου Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης .

" Βλέπουμε το ΒΟΑΚ σαν ένα ενιαίο έργο που σύμφωνα με μια πρώτη προσέγγιση στοιχίζει περίπου 1δις 500 εκ. ευρώ. Αυτό που προέκυψε είναι ότι οι φορείς πρέπει επιτέλους να ενισχύσουν τη διαδικασία και να προχωρήσει το έργο με τη διαδικασία της παραχώρησης" υπογράμμισε ο νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης ο οποίος έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ των ΣΔΙΤ . Όπως πρόσθεσε "πρέπει να δούμε το έργο συνολικά . Νομίζω ότι είναι μια απαίτηση της κοινωνίας και επιπροσθέτως έχουν ωριμάσει τα πράγματα μιας και όλοι βλέπουν ότι αυτή η διαδικασία είναι μονόδρομος" .

Ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης τάχθηκε υπέρ αυτής της προοπτικής και για το θέμα της αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Κρήτης . " Σήμερα σε όλη την Ελλάδα εκτελούνται οι λεγόμενοι δρόμοι ανάπτυξης με τη διαδικασία της παραχώρησης . Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο υλοποιεί το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Υπάρχει ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε μετά από οικονομοτεχνική μελέτη να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής ενός ολοκληρωμένου ΒΟΑΚ από το Καστέλι ως τη Σητεία" υπογράμμισε ο κ. Αγαπάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Σούδας για τα οποία αποφασίστηκε προσωρινή αντιμετώπιση με τη συμβολή της Τροχαίας .

Συμφωνήθηκε να αλλάξει η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο πριν το λιμάνι, καθώς και η παρουσία τροχονόμου την ώρα της άφιξης των πλοίων της γραμμής όπου και παρατηρείται μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της βελτίωσης του δρόμου που συνδέει το Βόρειο Οδικό Άξονα με το αεροδρόμιο, τμήμα του οποίου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '50 και από τότε έχει δεχτεί μόνο μικρές παρεμβάσεις .