Πρωτοβουλία με την οποία ζητούν μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας ανέλαβαν δέκα βουλευτές της ΝΔ. Η κίνηση δημιούργησε βαρύ κλίμα στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, χθες, καθώς ήρθε να προστεθεί στις ηχηρές διαφοροποιήσεις των «γαλάζιων ανταρτών» για το Ασφαλιστικό.

Οι δέκα βουλευτές που προέρχονται όλοι από αγροτικές περιοχές (Μ.Χαρακόπουλος, Γ.Κασαπίδης, Α.Καρπούζας, Τ.Καρυπίδης, Ι.Τζαμτζής, Σ.Κεδίκογλου, Ν.Σταυρογιάννης, Γ.Κοντογιάννης, Μ.Μπεκίρης και Ν.Παναγιωτόπουλος) υποστηρίζουν ότι με την υπάρχουσα κατάσταση αδικείται κατάφωρα η αγρότισσα, καθώς υποχρεούται να ασφαλίζεται στον ΟΓΑ από τα 21 χρόνια της και θα πρέπει να εργάζεται επί 44 χρόνια για να λάβει σύνταξη στα 65 της.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κ. Γ. Σαλαγκούδη ζητούν να κληθούν στην Επιτροπή, εν όψει του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, ο κ. Μαγγίνας και ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ε. Παπαγεωργόπουλος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, επειδή «η εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τα 65 στα 60 έτη, είναι πράξη δικαιοσύνης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Την πρωτοβουλία για την κίνηση των δέκα βουλευτών είχε ο βουλευτής Λάρισας κ. Μ.Χαρακόπουλος, ενώ το θέμα έθεσε στην προχθεσινή σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης με τη συμμετοχή του κ. Μαγγίνα και ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, βουλευτής Πέλλας κ. Ι.Τζαμτζής.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι υπάρχουν τα περιθώρια για να αποδεχθεί η κυβέρνηση το αίτημά τους και δεν το εντάσσουν στις «αντάρτικες κινήσεις» στους κόλπους της ΝΔ. Ωστόσο ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρεί συμπτωματικό τον χρόνο που εκδηλώθηκε η κίνησή τους, ενώ συνάδελφοί τους σημείωναν με έμφαση ότι ο υπουργός Απασχόλησης καλείται στη Βουλή να στηρίξει τη μείωση των ορίων ηλίκιας συνταξιοδότησης, όταν ο σχεδιασμός της κυβέρνηση οδηγεί σε σταδιακή προσέγγιση με το όριο των 65 χρόνων για κάθε συνταξιούχο.