Φυλαχτά απʼ όλη την Ελλάδα, στέλνει ο κόσμος στον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη, για να αποθεραπευτεί σύντομα και να επιστρέψει στο σπίτι του και την υπηρεσία του, όπως είπε χθες στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά τον τραυματία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο 28χρονος παραμένει στην Εντατική, όμως η κατάστασή του παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επισκέφθηκε τη ΜΕΘ που νοσηλεύεται ο 28χρονος ειδικός φρουρός και ενημερώθηκε από τους γιατρούς κ. Γεωργόπουλο και Βάκη οι οποίοι και του εξήγησαν λεπτομερώς την πορεία της υγείας του και τη μικρή βελτίωση που έχει παρουσιάσει.

Αμέσως μετά ο κ. Δημοσχάκης συναντήθηκε με τους γονείς και την αδελφή του Στάθη Λάζαρίδη με τους οποίους συζήτησε όλες τις εξελίξεις. Ο κ. Δημοσχάκης σε δηλώσεις του στη συνέχεια ευχαρίστησε τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας καθώς και στο ΠΑΓΝΗ , το επιστημονικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό που όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον ασθενή και να στηρίξουν την οικογένεια του.

Σημειώνεται ότι ο τραυματίας ειδικός φρουρός δεν στηρίζεται μηχανικά ενώ βρίσκεται ακόμα σε καταστολή σύμφωνα και με το διοικητή του νοσοκομείου Χρήστο Μελά που καθημερινά παρακολουθεί την πορεία της υγείας του νοσηλευόμενου. Ο 28χρονος αναμένεται να βγει από την καταστολή τις αμέσως επόμενες ημέρες και από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να μεταφερθεί σε θάλαμο. Όταν θα γίνει αυτό οι γιατροί θα εξετάσουν εάν θα υπάρξουν μόνιμες βλάβες στον οργανισμό του

Αμέσως μετά την επίσκεψη του κ. Δημοσχάκη στο ΠΑΓΝΗ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας πήγε στο Ρέθυμνο όπου και είχε σύσκεψη με όλους τους επιτελικούς για το θέμα των επιχειρήσεων όχι μόνο στα Ζωνιανά αλλά σε κάθε περιοχή του νησιού όπου καταγράφεται εγκληματική συμπεριφορά από μεγάλο ποσοστό των κατοίκων.

Στο μεταξύ ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Σπ. Σύρος αναλαμβάνει τη διενέργεια της Ε.Δ.Ε. για την αιματηρή ενέδρα εναντίον των αστυνομικών στα Ζωνιανά με θύμα τον άτυχο ειδικό φρουρό Στ. Λαζαρίδη.

Η ΕΔΕ θα διερευνήσει τα αίτια της επιχείρησης που κατέληξε σε φιάσκο, αλλά και το εαν ο ΓΑΔΚ Αντ. Βιτωράκης συμφώνησε ή όχι με κατοίκους των Ζωνιανών για κατʼ οίκον έρευνες.