Σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας σκακιστικής ελίτ βρίσκονται ήδη στην Κρήτη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων που διοργανώνεται στην Χερσόνησο και το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Creta Maris.

Η μεγάλη αυτή σκακιστική διοργάνωση θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 7 Νοεμβρίου και θα συμμετάσχουν σε αυτήν εκπρόσωποι 40 χωρών, μεταξύ των οποίων και 10 κορυφαίοι σκακιστές της παγκόσμιας κατάταξης όπως ο Βέσελιν Τοπάλοβ με τη Βουλγαρία, ο Βασίλι Ίβαντσουκ με την Ουκρανία, οι Αλεξάντερ Μορόζεβιτς, Πέτερ Σβίντλερ, Αλεξάντερ Γκρίτσουκ με τη Ρωσία, οι Σακριγιάρ Μαμεντιάροβ, Τεϊμούρ Ρατζάμποβ με το Αζερμπαϊτζάν, ο Λεβόν Αρονιάν με την Αρμενία, ο Αλεξέι Σίροβ με την Ισπανία, ο Μάικλ Άνταμς με την Αγγλία, και πολλοί άλλοι ισχυροί σκακιστές.Η ελληνική συμμετοχή

Με τα ελληνικά χρώματα αγωνίζονται οι Βασίλης Κοτρωνιάς, Χριστόδουλος Μπανίκας, Στέλιος Χαλκιάς, Γιάννης Παπαϊωάννου και Δημήτρης Μαστροβασίλης, ενώ τη γυναικεία Εθνική ομάδα απαρτίζουν οι Έλενα Ντέμπο, Άννα-Μαρία Μπότσαρη, Κατερίνα Φαχιρίδου, Μαρίνα Μακροπούλου και Βέρα Παπαδοπούλου.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες θα συμμετάσχει και μία μικτή ομάδα από την Κρήτη, καθώς η Ελλάδα σαν διοργανώτρια χώρα έχει το δικαίωμα εκτός από την Εθνική ομάδα γυναικών να εντάξει στους αγώνες και μια ακόμη ομάδα (στις γυναίκες), την οποία θα απαρτίζουν οι παρακάτω αθλήτριες: Αργυρώ Βαρβεράκη (ΟΦΗ), Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη (ΣΟΗ), Κατερίνα Παυλίδου, Μαρία Φραγκάκη (Κύδων) και Μαρία Πετράκη (είναι από το Ηράκλειο αλλά αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας του Κορωπίου).

“Είναι μεγάλη τιμή για μας που η Ευρωπαική σκακιστική Συνομοσπονδία μας ανέθεσε μια τόσο μεγέλη διοργάνωση. Η χώρα μας εχει μεγάλη παράδοση να διοργανώνει με επιτυχία τέτοιους αγώνες όπως εχει γίνει στο παρελθόν και στην Κρήτη. Κάθε νέα πρόκληση όμως την αποδεχόμαστε με χαρά. Με την μεγάλη βοήθεια πάντα του μεγάλου μας χορηγού που δεν είναι άλλος από τα Μaris Hotels,που παρέχουν ποιότητα πέντε αστέρων και έχουν ήδη να επιδείξουν τις επιτυχημένες διοργανώσεις όπως τα Παγκόσμια Νεανικά πρωταθλήματα του 2002 και του 2004. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά θα παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” επισημαίνει ο ο διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των αγωνων, Γιώργος Μαστροκούκος. Σήμερα αναμενονται οι αφίξεις των σκακιστών και οι αγώνες ξεκινούν από το μεσημέρι της Κυριακής.

Για όσους θελήσουν να ζήσουν από κοντά τη μεγάλη αυτή γιορτή παίζοντας και λίγο σκάκι υπάρχει παράλληλα το τουρνουά rapid στο Creta Maris.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται live από το επίσημο website των αγώνων

www.euroteams2007.org ενώ εκτενής κάλυψη με συνεντεύξεις, βίντεο και

ρεπορτάζ θα υπάρχει από το official media partner της διοργάνωσης, το ειδησεογραφικό CHESSDOM

http://www.chessdom.com/european-team-chess-championship.