Ευχάριστα αλλά όχι 100% ήταν τα χθεσινά μηνύματα από την προπόνηση του Εργοτέλη. Ο Νίκος Καραγεωργίου είδε με ευχαρίστηση τους Χατζί, Κορδονούρη και Πόζα να προπονούνται και ουσιαστικά να τίθενται στην διάθεσή του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα ο Τζούνιορ δεν μπόρεσε να προπονηθεί, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα (έχει ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη) και οριστική απάντηση στο αν θα αγωνιστεί ή όχι θα δοθεί στην σημερινή πρωινή και τελευταία προπόνηση. Επίσης μόνος του προπονήθηκε και ο Κεφαλούκος (δικέφαλο) ο οποίος μάλλον έχει τεθεί οριστικά “νοκ άουτ”.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα περιμένει τον Βραζιλιάνο μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να καταστρώσει τα πλάνα του. Σε περίπτωση συμμετοχής του Τζούνιορ η 11άδα θα απαρτίζεται πιθανότατα από τους Πόζα, Κορδονούρη, Χατζί, Ανυφαντάκη, Χίμπλιγκερ, Τάσιτς, Τζούνιορ, Μελισσά, Γραμμόζη, Θεοδωρίδη και Ογκνιένοβιτς, σʼ ένα σύστημα που αμυντικά κυρίως θα έχει την μορφή 4-5-1 ενώ αν δεν παίζει ο Τζούνιορ, τότε το πιθανότερο είναι να πάει αμυντικό χαφ ο Χατζί και να μπουν στην 11άδα ένας από τους Μιλάντιν ή Ματθαιάκη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η συμμετοχή ενός πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή και η αλλαγή συστήματος σε 4-4-2. Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Λεντέσμα έχει ένα τράβηγμα στον δεξιό δικέφαλο και μάλλον θα μείνει εκτός αποστολής. Οι πρωταθλητές κόντρα στον Εργοτέλη αναμένεται να επιστρέψουν στο 4-4-2 και τη θέση του Λεντέσμα στη μεσαία γραμμή θα πάρει είτε ο Πατσατζόγλου είτε ο Τοροσίδης, με αυτόν που δεν θα επιλεγεί για το κέντρο να διεκδικεί τη θέση του δεξιού μπακ με τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Στο βασικό σχήμα θα επανέλθει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έχει μία κάκωση στο δεξί γόνατο, όμως η κατάσταση του τραυματισμού του δεν εμπνέει ανησυχία και θα είναι ετοιμοπόλεμος.