Νέο μήνυμα στην ΠΓΔΜ έστειλε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Οι γειτονικές χώρες θα βρουν την Ελλάδα σύμμαχο και οδηγό τους στις ευρωατλαντικές δομές, μόνο αν επιδείξουν πλήρη σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, είπε.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Σήμερα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Πολιούχο της, γιορτάζει την απελευθέρωσή της. Όπως δεσμευτήκαμε στους Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με τις νέες υποδομές, τα μεγάλα έργα που γίνονται, μπορεί πλέον να παίξει το ρόλο της ως Οικονομικού, Εμπορικού, Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου της ευρύτερης περιοχής.

“Σήμερα η Ελλάδα είναι χώρα υπόδειγμα για όλους τους γείτονές της και οδηγός τους στις ευρωατλαντικές δομές. Αν πράγματι ανταποκριθούν στα προαπαιτούμενα που τίθενται σε όλες τις υποψήφιες χώρες, αν πράγματι επιδείξουν πλήρη σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της καλής γειτονίας, της ειλικρινούς συνεργασίας, της αποφυγής προκλήσεων, τότε στο πρόσωπο της Ελλάδας θα βρουν έναν συνεπή σύμμαχο και εταίρο».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Μεγάλη μέρα για την ιστορία μας. Τέτοιες στιγμές πρέπει να ανασύρουμε στη μνήμη μας το φρόνημα του 1912, του 1940. Μακάρι να το επιστρατεύαμε σε αυτή τη χρονική στιγμή».

«Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει η Μακεδονία, γιορτάζει όλη η Ελλάδα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και πρόσθεσε ότι τον διακατέχει ρίγος συγκίνησης για το γεγονός ότι ύψωσε για πρώτη φορά την ιστορική σημαία της απελευθέρωσης της πόλης, το 1912.

Στη δοξολογία παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.