Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Μετά από μια πεντάμηνη καθυστέρηση δίδεται τελικά σήμερα σε κυκλοφορία η οδός Κλεάνθη, που παρέμεινε κλειστή για οκτώ συνολικά μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διάνοιξη του δρόμου, και η διαμόρφωση της γέφυρας της Εθνικής οδού.

Όπως έχει γράψει η «Π» η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Κλεάνθη, εκτός από την αναστάτωση που προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή, είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ προς το νεκροταφείο, με αποτέλεσμα δεκάδες συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα για να προσεγγίσουν το χώρο. Η αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων προκάλεσαν εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, αλλά κυρίως των συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετώπιζαν δυσκολία στην πρόσβαση τους προς το νεκροταφείο, που με καταγγελίες τους στην «Π» ζητούσαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την γρήγορη ολοκλήρωση των έργων που αδικαιολόγητα είχαν καθυστερήσει.

Μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν, τελικά τα έργα ολοκληρώθηκαν, και ο δρόμος παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία. Από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών πάντως η ερμηνεία που δίδεται για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση που είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών, αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να της χρεωθούν εξ ολοκλήρου, ακριβώς επειδή στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν πολλά και διαφορετικά έργα από πολλές υπηρεσίες. Έτσι εκτός από τις εργασίες διάνοιξης που έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες πραγματοποιήθηκε και η διαμόρφωση της γέφυρας της Εθνικής οδού, ενώ παράλληλα έγινε και η εγκατάσταση των δικτύων της ΔΕΥΑΗ.

Ωστόσο όπως είναι προφανές οι υπηρεσίες αυτές δεν κατάφεραν να συντονίσουν την δραστηριότητα τους, με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί, και από τρεις μήνες που είχαν ανακοινωθεί ότι θα διαρκέσουν να φτάσουν τους οκτώ!...

Σε κάθε περίπτωση μετά την απελευθέρωση του δρόμου, ουσιαστικά αναμένεται να λυθεί και το σοβαρό πρόβλημα της συγκοινωνίας της περιοχής, και έτσι το αστικό ΚΤΕΛ μέσα στις επόμενες μέρες να ενεργοποιήσει τα δρομολόγια της διαδρομής προς το νεκροταφείο.