«Τι μαγειρεύει ο γείτονας» είναι ο τίτλος της νέας καθημερινής εκπομπής μαγειρικής που θα παρουσιάζει η γνωστή σε όλους μας, Μυρσίνη Λαμπράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τις 5 Νοεμβρίου στις 9,15 το πρωί.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκπομπή μαγειρικής, γεμάτη από μυρωδιές, χρώματα, γεύσεις και παραδόσεις από όλες τις γειτονιές της Αθήνας …. Αλλά και της Ελλάδας.

Ένα ταξίδι - μια περιπλάνηση στη γεύση με οδηγό τη Μυρσίνη Λαμπράκη, που αφετηρία του έχει σπίτια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και των αστικών κέντρων της Ελλάδας, μαγειρεύοντας μαζί με τον φιλόξενο γείτονά μας. Ενδιάμεσοι σταθμοί οι πηγές της γεύσης… τα διάφορα μαγαζιά, τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία, τα ντελικατέσεν, τις λαϊκές αγορές … όπου θα μας παρουσιάζει τα διάφορά υλικά αλλά και γρήγορες συνταγές σε «street-cooking».

Από τις 5 Νοεμβρίου και κάθε πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρέα με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, θα τα μάθουμε όλα …., την ιστορία της κάθε περιοχής, τις διατροφικές συνήθειες, εύκολους τρόπους και συνδυασμούς ….. και σίγουρα «Τι μαγειρεύει ο γείτονας» !!!Μυρσίνη ΛαμπράκηΗ Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί, σημείο αναφοράς παγκόσμια, για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων του και διαθέτει οικογενειακή παράδοση στη γαστρονομία. Σπούδασε Νομικά και έκανε μεταπτυχιακό στο Βέλγιο με θέμα την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων. Γρήγορα την κέρδισε η παραδοσιακή μαγειρική και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων. Δημοσιογράφησε στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Σήμερα αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, όπως «Γαστρονόμος», «Κουζίνα και Ποιότητα ζωής», « Forma », «Οινοχόος» και «Vegetarian TIMES». Διδάσκει ελληνική και Κρητική παραδοσιακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων και είναι σύμβουλος σε εταιρίες τυποποίησης και παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Εμφανίστηκε από το 1999 έως το 2001 στην καθημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1 «Χρυσές Συνταγές» και είχε το 2004 στο ΚΡΗΤΗ Τ V την δικιά της εκπομπή μαγειρικής « Περί Ορέξεως Κολοκυθόπιτα». Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων γαστρονομίας, πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ, όπως «Τα βρώσιμα Χόρτα», «Λάδι, Γεύση και πολιτισμός 5.000 χρόνων», «Μπακαλιάρος», «Βότανα & φρούτα», «Μέλι», «Ελληνική Κουζίνα ένα εύκολος οδηγός για όλους», «Ελλάδα - Τουρκία στο ίδιο τραπέζι», « Νήσων Γεύσεις», «Γεύσεις Ελληνικών Νησιών: Σαντορίνη», «Η Κουζίνα της Κρήτης :Επιλεγμένες παραδοσιακές συνταγές». Έχει επανειλημμένα λάβει ελληνικές αλλά και διεθνείς διακρίσεις για το έργο της.